Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων: Κυκλικής Οικονομίας και Αειφόρου Σχολείου η συνέχεια

Την προσπάθειά μας να αποκτήσουμε το σήμα του Αειφόρου Σχολείου στήριξαν επίσημοι φορείς του τόπου μας οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης ενημερώθηκαν από τον Μηχανικό Περιβάλλοντος της ΠΑΔΥΘ, κ. Δημήτριο Γιαννόπουλο, για την Οικιακή Κομποστοποίηση και τα οφέλη της. Παρακολούθησαν, επίσης, τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΕΠΕΑ Περτουλίου – Τρικκαίων με τίτλο «Οικολογικό Αποτύπωμα» και «Κλιματική Αλλαγή».

Λίγες μέρες πριν, στην αυλή του σχολείου τοποθετήθηκε κομποστοποιητής, που συναρμολογήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Με τη συμμετοχή του σχολείου μας στο πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου CIRC4fooD, ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου οι μαθητές να μπορούν να μάθουν στην πράξη τα μυστικά της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Υπεύθυνες για τις παραπάνω δράσεις ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Βασιλική Μιχαήλ, Αναστασία Στουκογεώργου και Ουρανία Τσιούτσια.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή