Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θα ψάξουν την «κοινή συνισταμένη» για το Ελληνικό πρόγραμμα

Ξεκάθαρη θέση από την Κριστίν Λαγκάρντ για το Ελληνικό πρόγραμμα, αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ξεκάθαρη θέση του ΔΝΤ για το Ελληνικό πρόγραμμα, αναζητούν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  σε ότι αφορά στο Ελληνικό πρόγραμμα για την διάσωση της Εθνικής οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός προέρχεται στο ραντεβού του με την Κριστίν Λαγκάρντ με την θέση που είχε εκφράσει δημοσίως ήδη από την ΔΕΘ και που η κ. Λαγκάρντ  άκουσε και από τον κ. Τσακαλώτο.

«Η Ελλάδα μπορεί να "ζήσει" και χωρίς το ΔΝΤ, αλλά δεν γίνεται αυτό να έχει το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω από το ελληνικό πρόγραμμα».

Στόχος, να σταματήσουν οι υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ που καθιστούν προβληματική την διάσωση της Εθνικής οικονομίας και εμποδίζουν  την ταχεία ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης, αλλά και την νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Η Ελληνική πλευρά, θα ζητήσει διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις πως το ΔΝΤ δεν ζητά  νέα μέτρα από την Ελλάδα και δεν θα απαιτήσει από τώρα την εφαρμογή μέτρων που έχουν συμφωνηθεί για το 2019 και το 2020.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή