Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θα γίνει το …φλερτ και … γάμος;

Ανακατεύει την «τράπουλα» ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
 
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε τις βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών και μέσα από αυτές, προκύπτει ότι δεν θα πάει με «σκληρή κομματική γραμμή» αλλά θα επιδιώξει «ευρύτερες δυνατές συνεργασίες, που θα βασίζονται σε συγκεκριμένες προγραμματικές και προοδευτικές συγκλίσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 «θα διεξαχθούν σε ένα πολύ διαφορετικό πολιτικό κλίμα από εκείνο των αντίστοιχων εκλογών του 2014» και υπογραμμίζει ότι στόχος του κόμματος «πρέπει να είναι η εδραίωση της ενισχυμένης παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αυτοδιοίκηση», με αξιοποίηση της εμπειρίας του 2014 για αποφυγή λαθών.

Τονίζεται ότι «η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ενδυνάμωση της κουλτούρας των συνεργασιών, φέρνει νέες δυνάμεις στο προσκήνιο και προωθεί δημοκρατικές, προοδευτικές και προγραμματικές συγκλίσεις».

Με τον τρόπο αυτό, θα έλεγε κανείς και με δεδομένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων ότι θα μπορούσε να γίνει πράξη αυτό που διαφάνηκε ως … φλερτ πρόσφατα για τον νυν Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου δια στόματος του Γραμματέα της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μπάτζιου.

Εξάλλου, ο κ. Παπαστεργίου έχει «κατηγορηθεί» από μερίδα της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν «κοντράρει» την Κυβέρνηση, ενώ έχει δείξει και ο ίδιος την επιθυμία καλής συνεργασίας όσες φορές υποδέχθηκε είτε Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, είτε τους τοπικούς Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του.

Απομένει να δούμε αν θα μπορέσει να βρεθεί «κοινός τόπος» σε «προγραμματικές συγκλίσεις» και κυρίως πως θα αντιδράσει-αν αντιδράσει- η τοπική Ν.Δ. στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ «στηρίξει» τον κ. Παπαστεργίου που θα ήθελε προφανώς την στήριξη και των 2 κομμάτων για να τονίσει την «υπερκομματική» του ιδιότητα ως εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Τρικκαίων.
 
 
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή