Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θα κάνει πρεμιέρα καλού ήχου απόψε ο Δήμος Τρικκαίων;

«Δεν γνώριζα. Άμεση λύση στα προβλήματα ήχου», ήταν η δήλωση στο trikalanews. gr του δημάρχου Τρικκαίων  Δ. Παπαστεργίου, μετά την ανάδειξη του κάκιστου ήχου στον Δημοτικό Κινηματογράφο που έδιωχνε κόσμο από την αίθουσα – κατά την διάρκεια των προβολών όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης. Ένα πρόβλημα  που έγινε για πρώτη φορά ευρέως γνωστό και έλαβε το φως της δημοσιότητας, μέσω του ρεπορτάζ «Αναζητείται καταλληλότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου για προβολή παραστάσεων όπερας».

Ο ίδιος ο δήμαρχος, ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού  Άκη Αναστασίου και εκείνος με την σειρά του, διαβεβαίωσε τους λάτρεις της όπερας στα Τρίκαλα,  με δηλώσεις του στο trikalanews.gr,  ότι με δική του ευθύνη, θα ελεγχθούν εγκαίρως τα ψηφιακά μηχανήματα ήχου στον Δημοτικό Κινηματογράφο και θα επισκευαστούν τα όποια προβλήματα  παρουσιάζουν.

Απόψε, 6 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:55΄ακριβώς, στο Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων – ο οποίος τυπικά στα χαρτιά τηρεί όλες τις προδιαγραφές και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των απευθείας μεταδόσεων από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης –  θα προβληθεί  η πρεμιέρα της περίφημης και δημοφιλέστατης «Αϊντα» του Τζουζέπε Βέρντι. Πρόκειται για την παγκόσμια πρεμιέρα της  σεζόν 2018-2019, του πολυβραβευμένου προγράμματος “The Met: Live in HD” από το Lincoln Centrer της ΜΕΤ.

Πρωταγωνίστρια, μια από τις πιο φημισμένες σοπράνο του κόσμου, η Anna Netrebko,  η οποία θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά τον ομώνυμο ρόλο στην ΜΕΤ. Μαζί της  η μέτζο–σοπράνο Anita Rachvelishvili στο ρόλο της Άμνερις και ο Aleksandrs Antonenko  στο ρόλο του Ρανταμές . Στο πόντιουμ θα ανέβει ο Nicola Luisotti.

Θα παρακολουθήσουν με αξιοπρέπεια  απόψε οι θεατές-ακροατές στα Τρίκαλα την παράσταση, για την οποία μάλιστα πρόκειται να πληρώσουν ένα, καθόλου ευκαταφρόνητο – για την οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα – εισιτήριο  ή θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν για ακόμη μια φορά την αίθουσα;

Τέλος, αν τα προβλήματα δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί, ας βγουν κι ας το πουν χωρίς φόβο και πάθος οι όποιοι υπεύθυνοι κι όχι να ακούγονται  δικαιολογίες όπως η  δήλωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου και Κινηματογράφου και προϊστάμενου της διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων κ. Στέφανου Νταλάση: «Παίζουμε ότι μας στέλνει η Λυρική και η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης»!  

Γιατί τόσο η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, όσο και η Εθνική Λυρική Σκηνή, ξέρουν να σέβονται την Υψηλή Τέχνη της Όπερας, αφενός και αφετέρου, αν συνέβαινε να έστελναν προβληματικές κόπιες των παραστάσεων ή αν είχαν κακό ήχο και εικόνα αναμετάδοσης, θα είχαν επαναστατήσει – στην περίπτωση της  ΜΕΤ – οι λάτρεις της όπερας σε όλο τον κόσμο, καθώς το   βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» μεταδίδεται από τον Δεκέμβριο του 2006,  σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες θεάτρων και κινηματογράφων, σε πάνω από 70 χώρες και σε 6 ηπείρους παγκοσμίως.

Στην δεύτερη περίπτωση, θα είχαν επαναστατήσει οι λάτρεις της όπερας στην Ελλάδα, καθώς η Εθνική Λυρική Σκηνή, συνεχίζει με επιτυχία το πρόγραμμά της «Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη» σε 13 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή