Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θα υπάρξει συμμετοχή;

Απεργία αύριο στους ΟΤΑ και «κόκκινο» κάλεσμα για συμμετοχή.

Σε ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ, υπάρχει κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στους ΟΤΑ στην αυριανή απεργία «με αιτήματα που αφορούν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων», ενώ επισημαίνεται πως «Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ για το αντιδραστικό αίτημα κατάργησης της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής».

Η ΔΑΣ επισημαίνει ότι «η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, όπως και της ΔΟΕ, αντί να προβάλουν ως αίτημα την εδώ και τώρα ένταξη των 57.000 παιδιών στις δημόσιες και κρατικές δομές των βρεφονηπιακών και παιδικών Σταθμών, το θάβουν και βάζουν τους βρεφονηπιοκόμους και τους νηπιαγωγούς να "τρώγονται" μεταξύ τους!

Το αίτημα για Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή ικανοποιεί τόσο τους βρεφονηπιοκόμους όσο και τους νηπιαγωγούς, αποτελεί αίτημα όλων των γονεϊκών ενώσεων, όλου του συνδικαλιστικού κινήματος, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εδώ και δεκαετίες, αποτελεί διαχρονική παλλαϊκή απαίτηση.

Αυτό που είναι επιζήμιο και αποτελεί απειλή για τα παιδιά και τους βρεφονηπιοκόμους δεν είναι η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, αλλά η αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, αντί για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Μεταξύ άλλων διεκδικούμε:

• Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, υπογραφή νέας ΣΣΕ και για τους αορίστου χρόνου. Επέκταση των ΒΑΕ και του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες

• Αναβάθμιση των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, κατοχύρωση και επέκταση των εργασιακών δικαιωμάτων των βρεφονηπιοκόμων

• Όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, χωρίς κουπόνια και voucher. Να ενταχθούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς Σταθμούς τα 57.000 παιδιά που άφησαν απ' έξω

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

• Να δοθεί τώρα λύση για τους εργαζόμενους από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, να τελειώσει η ανασφάλεια και η ομηρία τους

• Άμεση πληρωμή των συμβασιούχων στα νομικά πρόσωπα, καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ουσιαστικά μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Εδώ χρειάζεται όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε από κοινού. Εδώ πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και να προετοιμαστούμε για γενική πανεργατική απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή