Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θέλει το Νομοσχέδιο για την απλή αναλογική για …δάνειο

Στάση αναμονής από την Δημοτική Αρχή Τρικάλων στους σχεδιασμούς.
 
Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr το Νομοσχέδιο που επιδιώκει να ψηφίσει για την απλή αναλογική η Κυβέρνηση, κρύβει και ένα …δάνειο για τον Δήμο Τρικκαίων.

Συγκεκριμένα, στο ίδιο Νομοσχέδιο, υπάρχει και η διάταξη που θα ανοίξει τον δρόμο για την δανειοδότηση του Δήμου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο Δήμος έχει έτοιμη την πρόταση ύψους 10 εκ. ευρώ για …λαμπτήρες φωτισμού με φωτιστικά τύπου LED για όλο τον Δήμο με περισσότερες από 20.000 λάμπες και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και εγκατάσταση φυσικού αερίου σε όλα τα Δημοτικά κτίρια.
«Ο φωτισμός LED είναι σαφώς αποδοτικότερος και πιο οικονομικός σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες, αλλά και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής», είναι η πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής.

Σήμερα φωτισμός της πόλης με LED γίνεται περιορισμένα στο κέντρο της πόλης από μια συστοιχία λαμπτήρων που είχε τοποθετήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή παραποταμίως και επέκτεινε η νυν Δημοτική Αρχή με αξιοποίηση χορηγίας εταιρείας.

«Επιδιώκουμε στην βελτίωση του επιπέδου φωτισμού του κέντρου της πόλης με στόχο την εναρμόνιση με τις σύγχρονες απαιτήσεις ποιότητας, ασφάλειας και περιορισμού στην κατανάλωση ενέργειας. Θα υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και η μείωση του κόστους συντήρησης με την τοποθέτηση των φωτιστικών τύπου LED, συγκριτικά με τις παλιές συμβατικές λάμπες φωτισμού.

Με την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού επιτυγχάνεται η ανάδειξη ενός σύγχρονου νυχτερινού αστικού φυσικού περιβάλλοντος , όπου οι πεζοί και τα μέσα μεταφοράς θα κινούνται με περισσότερη ασφάλεια», η θέση της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων που προφανώς αντικρούει την μη λήψη δανείων και υλοποίηση του έργου με ιδίους πόρους και …ανταποδοτικά, λόγω του μεγάλου κόστους.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή