Θεοφάνης Γκατζής: Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο Αττικής

Για τα τραγικά γεγονότα στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο Αττικής που κόστισαν τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας (μέχρι στιγμής 20 είναι οι νεκροί) και είχαν ως συνέπεια την καταστροφή εκατοντάδων περιουσιών οι υπεύθυνοι είναι αρκετοί.

Καταρχήν, είναι εκείνοι οι οποίοι μπάζωσαν τα ρέματα των περιοχών αυτών και έκτισαν, παρανόμως, τις οικίες τους και άλλα κτίσματα πάνω σε αυτά, καθώς και οι εκάστοτε κυβερνήσεις που νομιμοποιούσαν τις εν λόγω οικίες προς άγραν ψήφων.

Τέλος, μέρος της ευθύνης κατέχει η Περιφερειακή Αρχή της Αττικής που ανήκουν οι παραπάνω περιοχές, η οποία κωλυσιέργησε και δεν κατασκεύασε τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα.

Εν κατακλείδι, αυτό που επείγει είναι η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων, να αποδοθούν ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση, ζήτημα που σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος θα ήταν το απολύτως φυσιολογικό, αλλά στην πατρίδα μας, δυστυχώς, όπως επιβεβαιώνεται από παρελθόντα γεγονότα τείνει στη σφαίρα της ουτοπίας, καθώς και να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να τελεσφορήσουν τα άνω έργα το συντομότερο δυνατό για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στο μέλλον.

Θεοφάνης Γκατζής
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή