Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

8η Μαρτίου – Τέσσερις Τρικαλινές μιλούν στο Trikalanews.gr για τη «Γυναίκα σήμερα»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ως μια «στάση» για προβληματισμό

Βρισκόμαστε στο 2024, και ακόμη και σήμερα ερχόμαστε μπροστά σε σοκαριστικές ιστορίες κακοποίησης γυναικών, σε θλιβερούς αριθμούς για την απασχόληση των γυναικών και τη μισθολογική κατάστασή τους, σε εξοργιστικές αντιλήψεις γύρω από τον τρόπο ζωής.

Είμαστε ακόμη στη μέση ενός αγώνα που οι γυναίκες δίνουν καθημερινά και αδιάκοπα για έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών της 8ης Μαρτίου, τέσσερις Τρικαλινές γυναίκες που ξεχωρίζουν για τη διεκδικητικότητά τους και τον δυναμισμό τους, μιλούν στο Trikalanews.gr για όσα η γυναίκα είναι σήμερα, αλλά και όσα μένουν ακόμη να γίνει στο μέλλον.

Μαρίνα Κοντοτόλη – βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Τρικάλων

Η γυναίκα σήμερα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής και κοινωνικής δράσης. Η ίδια η γυναίκα έχει προσδώσει αξία στη σημερινή μέρα, καθώς διένυσε μια πορεία – που ξεκίνησε ως διαμαρτυρία κι έγινε παγκόσμιο κίνημα – με σταθερό βηματισμό, διεκδίκησε και κατέκτησε με θυσίες τα δικαιώματά της παρά τα εμπόδια και τις αμφισβητήσεις.

Πολλές είναι οι γυναίκες που άφησαν το στίγμα τους στην επιστήμη, την τέχνη, την πολιτική. Πολύ περισσότερες όμως είναι αυτές που διακρίνονται στον καθημερινό αγώνα (της επιβίωσης) κι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους δικούς τους ανθρώπους για τις μεγάλες ή μικρές νίκες τους.

Αυτό που της οφείλεται ειναι αναγνώριση της αξίας της και σεβασμός για την πολλαπλή της προσφορά, για τη συνέπεια με την οποία υπηρετεί τον πολυσχιδή της ρόλο, γι’ αυτό που είναι. Η σημερινή μέρα οφείλει να μας ενώσει!

Μαρία Αθανασίου – Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

Η γυναίκα σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή της ζωής σε κάθε επίπεδο. Δεν είναι μόνο νοικοκυρές ή μαμάδες, έχουν αναλάβει σημαντικά αξιώματα, καταφέρνουν να ξεχωρίζουν σε επαγγελματικό και ακαδημαϊκό επίπεδο, είναι σε θέση να κυριαρχούν και να αναλαμβάνουν σημαντικές θέσεις εξουσίας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό σήμερα εργάζεται με ωράριο πλήρους απασχόλησης ή καινοτομεί στο επιχειρηματικό κομμάτι.

Το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθούν να πασχίζουν να βρουν μία ισορροπία ανάμεσα στο σπίτι και τη δουλειά καταβάλλοντας διπλή ποσότητα ενέργειας για να τα καταφέρουν. Κάναμε λοιπόν ένα μεγάλο άλμα, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά για να υπερβούμε τα ανδροκρατικά στερεότυπα ως κοινωνίες ίσων ανθρώπων ανεξάρτητα από το φύλο τους.

Μαρίνα Ιακωβάκη – Προϊσταμένη ΔΥΠΑ Τρικάλων

Η γυναίκα σήμερα είναι ακόμη πολλές φορές στην αθέατη πλευρά της κοινωνίας. Συνεχίζει να λαμβάνει επαγγελματική απαξίωση και περιορισμούς στην εργασιακή της πορεία, συχνά ακόμα και στη σημερινή κοινωνία.Η σύγχρονη γυναίκα συνεχίζει να λαμβάνει το κοινωνικό βάρος της ευθύνης να μπορεί και να πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όποιο ρόλο επιλέξει, χωρίς λάθη και πολλές φορές με γνώμονα την άποψη πολλών άλλων και όχι αποκλειστικά μόνο τη δική της.

Η σύγχρονη γυναίκα, συνεχίζει να απαιτεί και να διεκδικεί το σεβασμό που της αρμόζει. Η σύγχρονη γυναίκα σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζει να χρειάζεται να απολογείται για τις προσωπικές και μη επιλογές της, όπως επιλογές που έχουν να κάνουν με το αν θέλει να δημιουργήσει οικογένεια, επιλογές που σχετίζονται με την επιλογή συντρόφου ή επιλογές εμφάνισης και κιλών.

Η σύγχρονη γυναίκα συνεχίζει να εναντιώνεται σε καλούπια και πρέπει που δε χωράει, με σκοπό τη δημιουργία μιας δικής της ταιριαστής πραγματικότητας και καθημερινότητας.

Όμως, η γυναίκα σήμερα έχει βρει τη δική της φωνή και τώρα που τη βρήκε, δεν πρόκειται να μείνει σιωπηλή!

Σοφία Αλεστά – Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Δ. Τρικκαίων

Η γυναίκα σήμερα είναι μια ασταμάτητη πηγή ενέργειας και κινητήριας δύναμης για τον κόσμο μας.

Η γυναίκα δίνει ζωή από τη ζωή της, αγαπάει χωρίς όρους και όρια, είναι δυνατή σε κάθε δυσκολία, ομορφαίνει τη ζωή μας και ξέρει πώς να χαρίζει χαμόγελα χαράς και ευτυχίας.

Μέσα από τα γεγονότα της ιστορίας η γυναίκα έχει αποδείξει ότι έχει τη δύναμη χιλίων αντρών. Η γιαγιά μας, η μαμά μας, η γυναίκα μας, η φίλη μας, η αδερφή μας κρύβει μέσα της μια μαγική ιστορία… Και αυτή η ιστορία αξίζει πολλά.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή