Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Θανατηφόρα κακοκαιρία πλήττει την Ιταλία

   Θανατηφόρα κακοκαιρία πλήττει την Σικελία όπου 9 μέλη οικογένειας έχασαν τη ζωή τους από τις ισχυρές πλημμύρες που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση των ποταμών σύμφωνα και με την πυροσβεστική υπηρεσία.

   Τα πτώματα των εννέα μελών της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους παιδιά ηλικίας ενός έτους, 3 και 15 ετών, περισυνελέγησαν από το σπίτι τους στη Καστελντάτσια, στις όχθες ενός μικρού ποταμού, ενώ ένας άνδρας έχασε τη ζωή του την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του.

   Επίσης αγνοείται η τύχη δύο ακόμη ανθρώπων στην περιοχή.

   Προήλθε επίσης ο θάνατος άλλων 18 ανθρώπων αυτή την εβδομάδα λόγω των κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων, των πλημμύρων και των ισχυρών ανέμων που πλήττουν την Ιταλία ενώ έχουν καταστραφεί και τεράστιες δασικές εκτάσεις.

   Η περιφέρεια Βένετο επλήγη ιδιαίτερα, με εκατοντάδες δένδρα να ξεριζώνονται στα όρη Δολομίτες, εν μέσω των σφοδρών ανέμων της Πέμπτης ενώ περίπου 160.000 κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

   Η ιταλική Πολιτική Προστασία χαρακτηρίζει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα «μια από τις πιο περίπλοκες μετεωρολογικές καταστάσεις των τελευταίων εξήντα ετών».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή