Διαβάστε επίσηςΛάρισα

Κανονικά οι προκαταβολές για αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής στη Θεσσαλία

17 Nov 2023

Τηλεφωνική γραμμή του ΕΛΓΑ για διευκρινίσεις

 Από το πρωί ξεκίνησε η πληρωμή των προκαταβολών αποζημιώσεων για τη φυτική παραγωγή στους γεωργούς της Θεσσαλίας.

Οι προκαταβολές ξεπερνούν τα 107 εκατ. ευρώ και ανά προϊόν κατανέμονται ως εξής:

  • Βαμβάκι: 140 ευρώ
  • Αραβόσιτος: 125 ευρώ
  • Βιομηχανική τομάτα: – 500 ευρώ
  • Μηδική – Τριφύλλια σανός: – 100 ευρώ για απώλεια δυο κοπών – 70 ευρώ για απώλεια μίας κοπής
  • Μήλα: 500 ευρώ

Στις λοιπές καλλιέργειες δενδρώδεις ή μη, οι τιμές θα καθοριστούν τις επόμενες μέρες.

Η πληρωμή των προκαταβολών εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινωθεί δείχνει την αξιοπιστία και συνέπεια της κυβέρνησης απέναντι στους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας. Σημειώνεται ότι το ύψος των αποζημιώσεων που καταβάλλονται είναι το υψηλότερο που έχει δοθεί μέχρι σήμερα και είναι κατά πολύ μεγαλύτερο των τιμών βάσης που προβλέπει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ενώ ο χρόνος καταβολής έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε ταχύτητα, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του εκτός από το μέγεθος της καταστροφής και ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων, μετά τις αλλεπάλληλες παρατάσεις που οι ίδιοι οι παραγωγοί είχαν ζητήσει, έληξε στις 20 Οκτωβρίου.

Ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων και υπενθύμισε ότι εκτός από τις αποζημιώσεις αξιοποιείται κάθε χρηματοδοτικός πόρος για την ανασυγκρότηση της παραγωγής στον πρωτογενή τομέα.

Επίσης, μετά από πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, έδωσε εντολή από την Δευτέρα 20η Νοεμβρίου 2023 και από ώρα 08:00 μέχρι 20:00, να λειτουργούν στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας, τηλεφωνικές γραμμές υποβολής παρατηρήσεων από τους αγρότες επί των προκαταβολών αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής η οποία καταβάλλεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από σήμερα, αλλά και για τις προκαταβολές απώλειας ζωικού κεφαλαίου οι οποίες πληρώθηκαν την 8η Νοεμβρίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410231938 και 2410231929, εσωτερική γραμμή 1.

Σκοπός της λειτουργίας της γραμμής είναι να δώσει διευκρινίσεις επί των πληρωμών και να  συγκεντρωθεί κάθε υπόδειξη για ενδεχόμενες στρεβλώσεις, αστοχίες ή και λάθη ώστε αμέσως να διορθωθούν από τον ΕΛΓΑ για  να μην υπάρχουν αδικίες και παράπονα από τους παραγωγούς μας.

«Είμαστε εδώ να αντιμετωπίζουμε κάθε ανάγκη και κάθε πρόβλημα, για να στηρίζουμε τους γεωργούς και κτηνοτρόφους όταν έχουν ανάγκη και δοκιμάζονται», επισήμανε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Η ΑΕΤ της νέας εποχής: Στέργιος και Χρήστος Στάμος υπεύθυνοι της Ακαδημίας

Η ΑΕΤ της νέας εποχής: Στέργιος και Χρήστος Στάμος υπεύθυνοι της Ακαδημίας

Η ΑΕΤ εμπιστεύεται την ανανέωση της Ακαδημίας ποδοσφαίρου στα αδέρφια Στάμου. Ο Στέργιος και ο Χρήστος Στάμος αναλαμβάνουν υπεύθυνοι στα …
Γυναίκα κρατά σακούλες αγορών και χαμογελά σε εμπορικό δρόμο κατά τη διάρκεια καλοκαιρινής εξόδου για ψώνια

Από 11 Ιουνίου το νέο θερινό ωράριο στα καταστήματα των Τρικάλων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοινώνει το θερινό ωράριο της αγοράς. Από 11 Ιουνίου 2025, νέα απογευματινή ώρα λειτουργίας 18:00–21:00. Δείτε …
Ξενάγηση στο Βαρούσι για τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Ξενάγηση στο Βαρούσι για τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Τρικάλων ξεναγήθηκαν στο Βαρούσι, γνωρίζοντας την ιστορία και τα αρχοντικά του …
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Στέφανος Μπαρούτας – Την Πέμπτη η κηδεία του στα Τρίκαλα

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Στέφανος Μπαρούτας – Την Πέμπτη η κηδεία του στα Τρίκαλα

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Στέφανος Μπαρούτας. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιουνίου …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.