Υπολοιποι ΔημοιΔιαβάστε επίσης

Αβραμόπουλος στην ΚΕΔΕ – Ζητά λύσεις για τα ρέματα

Ο δήμαρχος Μετεώρων έθεσε στην ΚΕΔΕ το ζήτημα των αρμοδιοτήτων για τα ρέματα και ζήτησε σταθερή χρηματοδότηση για την Πολιτική Προστασία των δήμων.

6 Nov 2026
Αβραμόπουλος στην ΚΕΔΕ – Ζητά λύσεις για τα ρέματα

Σταθερή χρηματοδότηση για την Πολιτική Προστασία, ξεκάθαρες αρμοδιότητες για τον καθαρισμό των ρεμάτων και περισσότερους πόρους για τους ορεινούς δήμους ζήτησε ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, μιλώντας την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Καλαμάτα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αντιπλημμυρική προστασία, επισημαίνοντας ότι στον Δήμο Μετεώρων παραμένει συχνά ασαφές ποιος έχει την ευθύνη για τους καθαρισμούς ποταμών και ρεμάτων, ανάμεσα στην Περιφέρεια, το Δασαρχείο και τον Δήμο.

Με αναφορά στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel, υποστήριξε ότι οι αποσπασματικοί καθαρισμοί δεν επαρκούν και ζήτησε ειδική χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες.

Από τις 90.000 στις 400.000 ευρώ

Παρουσιάζοντας τις παρεμβάσεις του Δήμου Μετεώρων, ο Λευτέρης Αβραμόπουλος ανέφερε ότι οι διαθέσιμοι πόροι για εργασίες πρόληψης και καθαρισμούς αυξήθηκαν από περίπου 90.000 ευρώ ετησίως σε 400.000 ευρώ το 2026.

Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Τοπικού Επιχειρησιακού Κέντρου, το οποίο αξιοποιεί drones για την επιτήρηση της περιοχής.

Ο στόλος ενισχύθηκε το 2026 με τρία πυροσβεστικά οχήματα 4×4, μέσω του προγράμματος «Θεσσαλία 2021–2027» και χρηματοδότησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ αναμένονται ακόμη τρία αγροτικά οχήματα.

Χρηματοδότηση με βάση τις πραγματικές ανάγκες

Ο δήμαρχος Μετεώρων ζήτησε από την Πολιτεία μόνιμο πρόγραμμα χρηματοδότησης και ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό.

Υποστήριξε ότι η κατανομή των πόρων δεν πρέπει να γίνεται μόνο με πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά να συνυπολογίζει την έκταση, την ορεινότητα και τον αριθμό των οικισμών κάθε δήμου.

«Οι Δήμοι δεν ζητούν απλώς περισσότερες αρμοδιότητες. Ζητούν τους πόρους, τα εργαλεία και το προσωπικό για να μπορούν να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους», ανέφερε.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα..