Τα νέα της πόλης

Ημερίδα για την διατροφή στο Νηπιαγωγείο Μικρού Κεφαλόβρυσου

20 Oct 2017

«Διατροφή του παιδιού, μια οικογενειακή υπόθεση», ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποίησε χθες το Νηπιαγωγείο του Μικρού Κεφαλόβρυσου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

«Διατροφή του παιδιού, μια οικογενειακή υπόθεση», ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποίησε χθες το Νηπιαγωγείο του Μικρού Κεφαλόβρυσου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Προσκεκλημένοι στην ημερίδα ήταν η Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc και οι γονείς των παιδιών.

Ο χαρακτήρας της ημερίδας ήταν επιμορφωτικός για τους γονείς, καθώς ενημερώθηκαν από τη Διατροφολόγο για τον καίριο ρόλο τους στη διαμόρφωση τόσο καλών, όσο και κακών συνηθειών διατροφής και άσκησης. Τονίστηκε, ιδιαίτερα, η αξία των οικογενειακών γευμάτων στην προώθηση μιας ισορροπημένης διατροφής για όλη την οικογένεια και κατ’ επέκταση στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας.

Οι μικροί μαθητές, κατανάλωσαν όλοι μαζί ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό γεύμα, με τρόφιμα που επιμελήθηκαν οι γονείς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια παιδιά κατανάλωσαν για πρώτη φορά ορισμένα τρόφιμα, γεγονός που αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα της μίμησης, ως τεχνική για να προωθήσουμε νέα τρόφιμα στα παιδιά!

Ακολούθησαν, δύο διαδραστικά παιχνίδια, «Το χτίσιμο της Πυραμίδας της Μεσογειακής Διατροφής» και «το Φανάρι της Διατροφής», με στόχο να μάθουν τα παιδιά πόσο συχνά μπορούν να καταναλώνουν τα τρόφιμα και γενικότερα, την έννοια της ισορροπίας, της ποικιλίας και του μέτρου στη διατροφή τους.

 

admins
Author: admins


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


ΑΟ Τρίκαλα: Απόκτηση του Βασίλη Γιαννόπουλου στην επίθεση

Ο ΑΟ Τρίκαλα απέκτησε τον νεαρό επιθετικό Βασίλη Γιαννόπουλο από τους Κανονιέρηδες με στόχο την ενίσχυση της γραμμής κρούσης.

Read More


Στη Γερμανία η Φανή Τζέλη του ΣΟΑΤ με την Προολυμπιακή Ομάδα Τάεκβοντό

Η Φανή Τζέλη του ΣΟΑΤ ταξίδεψε στη Γερμανία ως μέλος της Προολυμπιακής Ομάδας Τάεκβοντό για το GERMANY OPEN G1 2025…

Read More


Αύριο η κηδεία του 15χρονου Γεωργίου Μάνη στα Τρίκαλα

Η οικογένεια αποχαιρετά τον 15χρονο Γεώργιο Θ. Μάνη. Η κηδεία θα τελεστεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στον Άγιο…

Read More


Η Κωνσταντίνα Τούνη ανοίγει μουσικά το Παζάρι Τρικάλων

Η Κωνσταντίνα Τούνη ανοίγει τις εκδηλώσεις του Τρικαλινού Παζαριού στις 14/9/2025 με παράσταση που συνδυάζει παράδοση και σύγχρονο ήχο.

Read More


Ευχές του Σακκά για γόνιμη σχολική χρονιά στους αγιασμούς

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς παρακολούθησε αγιασμούς σχολείων, ευχόμενος στους μαθητές γόνιμη σχολική χρονιά με δικαίωση των κόπων τους.

Read More


Αποχαιρετισμός στον Χρυσόστομο Μεσδανίτη, 75 ετών

Η αποχαιρετιστήρια τελετή για τον Χρυσόστομο Μεσδανίτη θα γίνει στις 12/9/2025, ενώ η αποτέφρωση στις 13/9/2025 στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.