Ημερίδα για την διατροφή στο Νηπιαγωγείο Μικρού Κεφαλόβρυσου

«Διατροφή του παιδιού, μια οικογενειακή υπόθεση», ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποίησε χθες το Νηπιαγωγείο του Μικρού Κεφαλόβρυσου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Προσκεκλημένοι στην ημερίδα ήταν η Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc και οι γονείς των παιδιών.

Ο χαρακτήρας της ημερίδας ήταν επιμορφωτικός για τους γονείς, καθώς ενημερώθηκαν από τη Διατροφολόγο για τον καίριο ρόλο τους στη διαμόρφωση τόσο καλών, όσο και κακών συνηθειών διατροφής και άσκησης. Τονίστηκε, ιδιαίτερα, η αξία των οικογενειακών γευμάτων στην προώθηση μιας ισορροπημένης διατροφής για όλη την οικογένεια και κατ’ επέκταση στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας.

Οι μικροί μαθητές, κατανάλωσαν όλοι μαζί ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό γεύμα, με τρόφιμα που επιμελήθηκαν οι γονείς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια παιδιά κατανάλωσαν για πρώτη φορά ορισμένα τρόφιμα, γεγονός που αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα της μίμησης, ως τεχνική για να προωθήσουμε νέα τρόφιμα στα παιδιά!

Ακολούθησαν, δύο διαδραστικά παιχνίδια, «Το χτίσιμο της Πυραμίδας της Μεσογειακής Διατροφής» και «το Φανάρι της Διατροφής», με στόχο να μάθουν τα παιδιά πόσο συχνά μπορούν να καταναλώνουν τα τρόφιμα και γενικότερα, την έννοια της ισορροπίας, της ποικιλίας και του μέτρου στη διατροφή τους.

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή