Τα νέα της πόλης

Τι θα πράξει ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών;

27 Jul 2018

Έτοιμος σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Τρικκαίων αν χρειαστεί για δικαστική «κόντρα».
 
Επιστολή του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, εστάλει στον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, με την οποία του ζητείται να μην συνεχίσει η Εκκλησία, να διεκδικεί μέσω χρησικτησίας έκταση και οίκημα στο Αρδάνι Τρικάλων.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, «αρχικά νομίζαμε ότι μας ανήκει η έκταση και το οίκημα, διαπιστώσαμε ότι ανήκει σε δημότη που το παραχωρεί στον Δήμο αλλά η Μητρόπολη το δήλωσε στο Κτηματολόγιο με χρησικτησία.

Κινηθήκαμε και ζητήσαμε την άποψη του Υπουργείου που μας έδωσε έγκριση πως είμαστε οι ιδιοκτήτες και περιμένουμε τώρα και την απόφαση του της Τοπικής Κοινότητας για να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση της έκτασης και του ακινήτου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε πως «απέστειλα επιστολή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών με την οποία ζητώ να μην συνεχίσει την διεκδίκηση της έκτασης και του ακινήτου δικαστικώς η Εκκλησία».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, έκανε ομόφωνα δεκτή την αποδοχή της δωρεάς  παραχώρησης της χρήσης ακινήτου, εμβαδού 560 μ2 μετά των υφισταμένων κτηρίων «για κοινωφελή σκοπό» και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο για την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης  και παραλαβής.

admins
Author: admins

Δεν βρέθηκαν άρθρα.
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.