Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι θα πράξει ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών;

Έτοιμος σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Τρικκαίων αν χρειαστεί για δικαστική «κόντρα».
 
Επιστολή του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, εστάλει στον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, με την οποία του ζητείται να μην συνεχίσει η Εκκλησία, να διεκδικεί μέσω χρησικτησίας έκταση και οίκημα στο Αρδάνι Τρικάλων.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, «αρχικά νομίζαμε ότι μας ανήκει η έκταση και το οίκημα, διαπιστώσαμε ότι ανήκει σε δημότη που το παραχωρεί στον Δήμο αλλά η Μητρόπολη το δήλωσε στο Κτηματολόγιο με χρησικτησία.

Κινηθήκαμε και ζητήσαμε την άποψη του Υπουργείου που μας έδωσε έγκριση πως είμαστε οι ιδιοκτήτες και περιμένουμε τώρα και την απόφαση του της Τοπικής Κοινότητας για να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση της έκτασης και του ακινήτου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε πως «απέστειλα επιστολή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών με την οποία ζητώ να μην συνεχίσει την διεκδίκηση της έκτασης και του ακινήτου δικαστικώς η Εκκλησία».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, έκανε ομόφωνα δεκτή την αποδοχή της δωρεάς  παραχώρησης της χρήσης ακινήτου, εμβαδού 560 μ2 μετά των υφισταμένων κτηρίων «για κοινωφελή σκοπό» και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο για την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης  και παραλαβής.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή