Άρθρα – Απόψεις

Ιωάννα Χαρμπέα : Η ζωή δεν περιμένει…

Αυγουστιάτικο βράδυ Σαββάτου η πόλη άδεια. Όλοι έχουν εξαφανιστεί βρίσκοντας διέξοδο στις κοντινές παραλίες ή σε κάποιο ορεινό χωριουδάκι.

7 Aug 2018

Αυγουστιάτικο βράδυ  Σαββάτου η πόλη άδεια. Όλοι έχουν εξαφανιστεί βρίσκοντας διέξοδο στις κοντινές παραλίες ή σε κάποιο ορεινό χωριουδάκι.

Αυτό το ΣΚ επέλεξες να μείνεις στο σπίτι για να τακτοποιήσεις κάποιες εκκρεμότητες. Η μέρα σου κύλησε χωρίς πρόβλημα. Η νύχτα όμως είναι εκείνη που ανοίγει νταραβέρι με τη μοναξιά.

Βαθύ σκοτάδι σκέπασε τα πάντα και μια ησυχία σκεπάζει και την ψυχή σου! Κάπου σου αρέσει αυτή η ηρεμία, την αναζητάς μετά την ένταση της βδομάδας που πέρασε… αλλά δεν την αντέχεις πολύ.

Σκέψεις βασανίζουν το μυαλό σου και γίνεσαι θεατής της ζωής που κυλάει τόσο γρήγορα πλέον λες και βιάζεται να φθάσει σε ένα ραντεβού που έχει αργήσει! Είναι γλυκιά η μοναξιά στην αρχή μετά όμως που θες να την διώξεις και αυτή κάθεται γαντζωμένη πάνω σου τι γίνεται; Πώς θα καταφέρεις να απαγκιστρωθείς από τα δίχτυα της;

Ένα βότσαλο είναι η ζωή μας όλη… Ένα βότσαλο στα γυμνά πόδια μας και στην προσπάθεια μας να χαζέψουμε τη θέα ενός ηλιοβασιλέματος στεκόμαστε δίπλα του. Πολλές φορές το πατάμε κιόλας! Σπάνια όμως το παραμερίζουμε. Λίγοι είναι εκείνοι που κλωτσάνε αυτό το βότσαλο της ζωής, γιατί φοβούνται.

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που συνθλίβει τη χαρά. Από την αίσθηση του φόβου πόσα πράγματα έχουμε χάσει στη ζωή μας. Πόσα δεν έχουμε χαρεί; Και πόσα αλήθεια αφήσαμε στη μέση;

Όλη η ζωή ένα βοτσαλάκι που είναι δίπλα μας, το αγγίζουμε, ξέρουμε ότι υπάρχει αλλά ποτέ δεν το μετακινούμε. Αγέρωχα στεκόμαστε εκεί δίπλα του και αφήνουμε το χρόνο να περνάει. Η θάλασσα είναι τόσο μεγάλη και γεμάτη από βότσαλα τι νόημα θα έχει να παραμερίσουμε το ένα αυτό μικρό βοτσαλάκι; Τι θα αλλάξει;

Καταιγίδα έρχεται… ο αέρας δυνατά φυσάει… Έρχεται μπόρα σκέφτεσαι! Αποφασίζεις να φύγεις για να προλάβεις. Και πάνω στην ανησυχία σου αυτή δίνεις μια με το πόδι σου στο βότσαλο και αυτό πετάγεται στη θάλασσα. Ένα μπλούμ ταράζει στιγμαία τα λιμνάζοντα νερά και ομόκεντροι κύκλοι εμφανίζονται που χάνονται και αυτοί με τη σειρά τους στην απεραντοσύνη της πλατιάς θάλασσας.

Θάλασσα πλατιά! Σε αγαπώ γιατί μου μοιάζεις! Στίχοι ενός τραγουδιού που ακούγονται από κάπου μακριά και σε κάνουν να δακρύσεις.

Έχει αρχίσει όμως ήδη να βρέχει και δε φαίνονται τα δάκρυα σου. Κανένας δε θα καταλάβει τι νιώθεις τώρα. Τα δάκρυα σου έγιναν πλέον ένα με τις στάλες της βροχής και δεν ξεχωρίζουν. Το δε βότσαλο που φοβόσουν τόση ώρα να ρίξεις στη θάλασσα μη χαθεί βρίσκεται ήδη στον πάτο του βυθού. Έχει χαθεί…

Πρέπει να φύγω λες και περπατάς αργά ξυπόλητη στην άκρη της θάλασσας. Τα βότσαλα σε ενοχλούν, αλλά δε βάζεις τα πέδιλα. Θέλεις να νιώθεις την ύπαρξή τους πριν χαθούν και αυτά. Ο αέρας φέρνει τα βρεγμένα μαλλιά μπροστά στο πρόσωπό σου και κάνοντας την αυθόρμητη κίνηση να τα τραβήξεις πίσω διαπιστώνεις ότι άρχισε να νυχτώνει.

Δεν ξέρεις τι να πρωτοφοβηθείς τώρα πλέον τη βροχή; Όχι γιατί ο βρεγμένος δε φοβάται τη βροχή. Το σκοτάδι ίσως; Όχι ούτε αυτό γιατί όπου υπάρχει σκοτάδι υπάρχει και φως. Την ίδια τη ζωή μήπως;

Όχι βέβαια σίγουρα ούτε αυτή. Η ζωή είναι ένα βότσαλο στα πόδια μας Ας παίξουμε μαζί του πριν μας πιάσει βροχή, πριν έρθει η νύχτα.

Η ζωή δεν περιμένει… η στιγμή προσπερνά και χάνεται.

Ζήσε την κάθε σου στιγμή σα να είναι η τελευταία!
 
 
Ιωάννα Χαρμπέα
Κοινωνιολόγος- Συγγραφέας

trikalanews
Author: trikalanews

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης




Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών
Ελλάδα Πρωτοσέλιδα

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών

Σε ηλικία 79 ετών πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας, γιος του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Με πορεία σε ΜΜΕ, πολιτική και πολιτισμό αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη.

Read More


LOUX GNC 3on3 Καλαμπάκα 2025: Η δεύτερη μέρα γεμάτη μπάσκετ
Υπολοιποι Δημοι Διαβάστε επίσης

LOUX GNC 3on3 Καλαμπάκα 2025: Η δεύτερη μέρα γεμάτη μπάσκετ

Περισσότερες από 50 ομάδες αγωνίζονται στη δεύτερη μέρα του LOUX GNC 3on3 Καλαμπάκα 2025, σε ημιτελικούς, τελικούς και διαγωνισμούς τριπόντων.

Read More


ΑΟ Τρίκαλα: Φιλικό τεστ με την Ελασσόνα στην προετοιμασία
Αθλητικα

ΑΟ Τρίκαλα: Φιλικό τεστ με την Ελασσόνα στην προετοιμασία

Ο ΑΟ Τρίκαλα αντιμετωπίζει την Ελασσόνα σε φιλικό προετοιμασίας. Ο Νίκος Θεοδοσιάδης θέλει ένταση και εφαρμογή τακτικής από τους παίκτες του, χωρίς έμφαση στο σκορ.

Read More


Σάββας Παντελίδης και Κωνσταντίνος Αγγελάκης ξανά μαζί
Αθλητικα

Σάββας Παντελίδης και Κωνσταντίνος Αγγελάκης ξανά μαζί

Ο Σάββας Παντελίδης συναντήθηκε με τον πρώην παίκτη του Κωνσταντίνο Αγγελάκη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία του στον Ολυμπιακό.

Read More


Στη Μεσοχώρα οι εκτελεσμένοι έμειναν ανώνυμοι, αλλά ο Κώστας Μαράβας όχι
Υπολοιποι Δημοι Πρωτοσέλιδα

Στη Μεσοχώρα οι εκτελεσμένοι έμειναν ανώνυμοι, αλλά ο Κώστας Μαράβας όχι

Μνημείο για τους 23 πατριώτες χωρίς τα ονόματά τους, αλλά με χαραγμένη την «υπογραφή» του δημάρχο

Read More


Ο Κώστας Σκρέκας τίμησε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο
Βουλευτική Εκπροσώπηση Πρωτοσέλιδα

Ο Κώστας Σκρέκας τίμησε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο

Παρουσία στην κηδεία του πρώην υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Read More


Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκροί μητέρα και γιος στο σπίτι τους
Τα νέα της πόλης Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκροί μητέρα και γιος στο σπίτι τους

Βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους το μεσημέρι του Σαββάτου μέσα στο σπίτι τους

Read More


ΑΕΤ: Ο Απόστολος Κουτσιόγκουλος ενισχύει το ρόστερ
Αθλητικα

ΑΕΤ: Ο Απόστολος Κουτσιόγκουλος ενισχύει το ρόστερ

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΤ ανακοίνωσε την απόκτηση του Απόστολου Κουτσιόγκουλου, ενός δυναμικού shooting guard με πλούσια εμπειρία.

Read More


Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Μαργαρίτης σε ηλικία 87 ετών
Κοινωνικά

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Μαργαρίτης σε ηλικία 87 ετών

Η κηδεία του Δημήτριου Κων. Μαργαρίτη, 87 ετών, θα τελεστεί την Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων.

Read More


Θεοδοσιάδης «Διάθεση και όρεξη υπάρχει. Θέλουμε χρόνο και δουλειά ως ομάδα»
Αθλητικα

Θεοδοσιάδης «Διάθεση και όρεξη υπάρχει. Θέλουμε χρόνο και δουλειά ως ομάδα»

Ο Νίκος Θεοδοσιάδης τονίζει την ανάγκη χρόνου και σκληρής δουλειάς για να «δέσει» το νέο ΑΟΤ και να είναι έτοιμο για το πρωτάθλημα.

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.