​1.838.800€ για Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στα Τρίκαλα

Εγκρίθηκαν τα χρήματα για το OpenMallκαι ο Δήμος Τρικκαίων αλλάζει το εμπορικό κέντρο της πόλης

Μια πολύ μεγάλη επένδυση είναι πλέον εγκεκριμένη για τον Δήμο Τρικκαίων. Η πρόταση για το OepnMall, που ο Δήμος είχε υποβάλλει με συνδικαιούχο και τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων, έχει την υπογραφή της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Οικονομίας για τα Τομεακά Προγράμματα (ΕΤΠΑ και Ταμείο Συνοχής) κ. Ευγενίας Φωτονιάτα. Και η έγκριση αυτή σήμερα, 17 Μαΐου 2019, είναι το τέλος μιας πορείας προετοιμασίας σχεδόν δύο ετών και η αρχή μιας πορείας συνέχισης των απαραίτητων διαδικασιών. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2019 είχε γίνει και ανοιχτή, δημόσια διαβούλευση στο παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης, με τους καταστηματάρχες και τους εμπόρους να επιδεικνύουν τεράστιο ενδιαφέρον. Με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου, ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες, υποβλήθηκε η πρόταση και εγκρίθηκε η χρηματοδότησή της.

Το συγκεκριμένο έργο πλήρως την εικόνα στο εμπορικό κέντρο της πόλης, μετατρέποντάς το σε νέο, σύγχρονο και ανοιχτό πεδίο εμπορικής δραστηριότητας. Ολη η περιοχή από τα Δικαστήρια περίπου, μέχρι την αρχή του Βαρουσίου, αποκτά μία, ενιαία «ταυτότητα», είτε ως προς την πρόσοψη των καταστημάτων, είτε ως προς τον τρόπο προσέλκυσης καταναλωτών. Κυρίως, βάζει τα Τρίκαλα και τον εμπορικό της κόσμο στη νέα εποχή.

Μάλιστα, στην αρχική διαβούλευση για OpenMall συμμετείχε ο Δήμος Τρικκαίων. Και είχε παρουσιάσει βασικές ιδέες που ήδη εφάρμοζε σε πιλοτικό στάδιο στο SmartTrikala, για τον τρόπο χρήσης των νέων τεχνολογιών και των μέσω κοινωνικής δικτύωσης στην προώθηση των επιχειρήσεων. Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, με διαμορφώσεις, υπήρχε στην πρόσκληση που ίσχυσε για όλη την Ελλάδα.

Τα 1.838.800€ είναι τμήμα των 10.000.000€ που ο Δήμος εξασφαλίζει για το κέντρο της πόλης, με αναπλάσεις, με λύσεις στη λαϊκή, με τις νέες όψεις στις πλατείες.

Το OpenMall, λοιπόν,
– δημιουργεί ενιαία πρόσοψη για πάνω από 150 καταστήματα, δωρεάν για τους ιδιοκτήτες
– αναβαθμίζει όλον τον δημόσιο χώρο, με νέα πεζοδρόμια, χώρους ανάπαυσης, πράσινο, προσβασιμότητα ΑμεΑ,  οδοφωτισμό, μετατροπή 25ης Μαρτίου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας κ.α.

– αξιοποιεί όλη την υπάρχουσα τεχνολογία για επισκέπτες, πελάτες, επιχειρηματίες, με δωρεάν wifi, συστήματα «έξυπνου» οδοφωτισμού& στάθμευσης, βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης, διαχείρισης κοινόχρηστων ποδηλάτων κ.α.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν και πολιτιστικές παρεμβάσεις, με σημαντικότερη, τη φιλοτέχνηση αγαλμάτων για τους Τσιτσάνη, Βίρβο, Καλδάρα.  

Πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τα έργα και σε αυτόν τον τομέα, με την ολοκλήρωση των μελετών και τη δημοπράτηση των έργων, ώστε οι έμποροι και οι καταναλωτές να δουν σύντομα τη νέα όψη και τη νέα προοπτική της πόλης.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή