​25ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Στις 25, 26, 27 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, πραγματοποιείται το 25ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

Διακόσιοι (200) αντιπρόσωποι οικοδόμοι, από 78 σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας, κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τα συμπεράσματα τους από την πλούσια πείρα των αγώνων της τελευταίας τριετίας. Μέσα από δημιουργική συζήτηση αναδήχθηκαν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ενίσχυση των αγώνων στην ταξική προοπτική με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων, πως θα ξεπεραστούν δυσκολίες, αδυναμίες και κενά που υπάρχουν στη δράση και παρέμβαση της Ομοσπονδίας και των σωματείων, πως ο κλάδος των Κατασκευών θα συμβάλλει καλύτερα στην αναγκαία ανασύνταξη του εργατικού κινήματος συνολικότερα.

Στο επίκεντρο της δράσης το μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων.
Το 25ο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες παρατεταμένης και πολυεπίπεδης επίθεσης στους εργαζόμενους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας που στοχεύει σε ακόμη καλύτερες συνθήκες για την κερδοφορία της, συνθλίβοντας τη ζωή των εργαζομένων του κλάδου και συνολικά των εργατικών, λαϊκών οικογενειών.

Στο πλευρό της μεγαλοεργοδοσίας στέκονται οι κυβερνώντες, προηγούμενοι και σημερινοί, τα αστικά κόμματα και οι «άνθρωποι» της μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που συγκροτούν τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Το 25ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας με τις αποφάσεις του θα βγάλει πιο ενισχυμένο το οικοδομικό κίνημα και τους αγώνες που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα. Αποτελεί «ζωντανή» απόδειξη ότι οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές, οι άνεργοι και οι οικογένειες τους, έχουν ένα ισχυρό όπλο στα χέρια τους να αντιμετωπίσουν την πολιτική του κεφαλαίου και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν και την υλοποιούν.

Η ύπαρξη και δράση της Ομοσπονδίας, των πρωτοβάθμιων σωματείων με ταξικό προσανατολισμό, είναι εγγύηση για τις νικηφόρες μάχες και τα αποτελέσματα τόσο για το σήμερα, όσο και για το αύριο που έχουμε ανάγκη όλοι οι εργάτες, όλοι όσοι βλέπουμε τη ζωή μας να τσαλαπατιέται για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα και οι απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Με το συνέδριο μας επιβεβαιώνουμε την απόφασή μας, να αγωνιστούμε μέχρι την τελική νίκη βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των λίγων.  

Οι εργασίες του Συνεδρίου  ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 27 Γενάρη 2019, οι εργασίες του 25ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής, Γενικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη νέων οργάνων τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισαν 169 αντιπρόσωποι. 

Ο «Πανοικοδομικός Ενωτικός Δημοκρατικός Συνδυασμός», που στηρίζεται από τις ταξικές δυνάμεις, πήρε 154 ψήφους, καταλαμβάνοντας 28 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (προηγούμενα 27) και 24 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο (προηγούμενα 22). 

Ο συνδυασμός «Συνδικαλιστική Ενότητα Οικοδόμων», που στηρίζεται από την ΠΑΣΚΕ, πήρε 15 ψήφους καταλαμβάνοντας 3 έδρες στ ο Διοικητικό Συμβούλιο (προηγούμενα 4 έδρες) και στο Γενικό Συμβούλιο 2 έδρες (προηγούμενα 4).

Για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ ψήφισαν 129 αντιπρόσωποι. Ο  «Πανοικοδομικός Ενωτικός Δημοκρατικός Συνδυασμός» πήρε και τους 129 ψήφους και εξέλεξε 13 αντιπροσώπους (προηγούμενα 12), ενώ ο συνδυασμός «Συνδικαλιστική Ενότητα Οικοδόμων» δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή