​2η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας του Μύλου των Ξωτικών

Με σχεδόν πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέψεις το 2018-19 και με αυξημένη αναγνωσιμότητα τα Τρίκαλα εντάχθηκαν πλέον στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Για αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων, συνεισφέρει με μια ακόμη δράση, στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. 

Μετά την πρώτη περυσινή προσπάθεια, μαζί με την e-trikala ΑΕ και την αδάπανη συνεργασία της OPTIMALHR, αρχίζει ο δεύτερος κύκλος των σεμιναρίων που θα απευθύνονται κατά βάση στους φορείς όλων των κλάδων του τουρισμού στα Τρίκαλα και τα οποία θα διοργανωθούν και φέτος από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala. 

Στόχος τους, να βελτιώσουν την παροχή υπηρεσιών στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, να προσφέρουν στοιχεία επικοινωνίας και αναβάθμισης των μέσων προώθησης των επιχειρήσεων, να ενισχύσουν τους τρόπους προσέλκυσης πελατών και να συμβάλλει, κάθε ένας επαγγελματίας, στη βελτίωση του οικονομικού του επιπέδου. 

Είναι, πλέον, απαραίτητη, η προσπάθεια να συμπληρωθεί το κενό που διαφαινόταν στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων. Με τον Μύλο των Ξωτικών να αποτελεί όχημα οικονομικής βελτίωσης για όλον τον νομό, χρειάζεται αναβάθμιση των υπηρεσιών προς κάθε πολίτη – πελάτη, ώστε αυτός να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής για τον Δήμο Τρικκαίων και συνολικά τον νομό Τρικάλων.

Ένα πρώτο βήμα, ήταν η δωρεάν συμβουλευτική και το σεμινάριο από την Google, για τις «Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις». Η τεράστια ανταπόκριση των τρικαλινών, απέδειξε ότι η εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει μοχλό ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος με διαρκή οφέλη.

Ένα δεύτερο βήμα, τα συγκεκριμένα σεμινάρια της 2ης ΑκαδημίαςΕπιχειρηματικότητας του Μύλου των Ξωτικών. 

Το είδος των σεμιναρίων, τις δράσεις, το περιεχόμενο, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για πρώτη φορά όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού, από όλον τον νομό Τρικάλων, με τους αρμόδιους από την OPTIMALHR. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στις 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχουν ήδη προσκληθεί οι πρόεδροι των ΔΣ των επί μέρους κλάδων (επισιτιστικός, καφετεριών, εστίασης, διαμονής) και η συζήτηση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο από τον συγκεκριμένο τομέα.

admins
Author: admins

Share:
Δεν βρέθηκαν άρθρα.