Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​400.000€ για επισκευές πεζοδρομίων στα Τρίκαλα

Με ακόμη ένα έργο, προϋπολογισμού 400.000€ ο Δήμος Τρικκαίων βελτιώνει την εικόνα του κέντρου της πόλης. Πρόκειται για το έργο «Αστικές αναπλάσεις Δ. Τρικκαίων 2018-19» που αφορά σε πλήρη ανακατασκευή και επισκευή βασικά των πεζοδρομίων στο κέντρο κυρίως των Τρικάλων. Τα πεζοδρόμια σε ορισμένα σημεία έχουν ήδη επισκευαστεί (Στρ. Σαράφη, 25η2 Μαρτίου, τμήματα της οδού Μιαούλη). Όμως ο Δήμος Τρικκαίων αυξάνει τον αριθμό των προς επισκευή πεζοδρομίων σε ακόμη περισσότερους δρόμους. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 ο αντιδήμαρχος Έργων κ. Παζαΐτης (αντικαθιστούσε τον Δήμαρχο, που απουσίαζε) και ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Α. Καρβούνης κ. ΣΙΑ ΟΕ».

Τα έργα θα γίνουν έργα κυρίως στα πεζοδρόμια των εξής δρόμων:

– Οι διασταυρώσεις στην οδό Κονδύλη από την πλευρά του πεζόδρομου.
– Οδός Απόλλωνος, από την οδό Γαριβάλδη μέχρι τις παλιές φυλακές.
– Οδός Βύρωνος, από την οδό Γαριβάλδη μέχρι τις παλιές φυλακές.
– Οδός Κανούτα, από οδό Βύρωνα μέχρι το Δημοτικό Παρκινγκ.
– Οδός Άννης Κομνηνής.
– Οδός Χατζηγάκη.
– Οδός Μαυροκορδάτου, τμήματα.
– Οδός Δεληγιώργη, από την πλατεία Δεσποτικού.
– Τμήματα πεζοδρομίων-οδών που χρήζουν αποκατάστασης.

Γνώμονας για τα έργα είναι η ανάδειξη του αστικού χώρου της πόλης,  η προτεραιότητα στην κίνηση των πεζών, η εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία και η ποιοτική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.

Επισημαίνεται ότι τα έργα αυτά γίνονται και σε συνδυασμό με τις μελλοντικές σχεδιαζόμενες αναπλάσεις της παραποτάμιας περιοχής, του εμπορικού κέντρου, της λαϊκής αγοράς και του συμπλέγματος των κεντρικών πλατειών.

Οι εργασίες που προβλέπονται είναι εκσκαφές, καθαιρέσεις, επιχώματα, κατασκευή ρείθρων και κρασπέδων, διαμόρφωση ραμπών, επιστρώσεις.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή