​4ο Θεσσαλικό Αντάμωμα του Συλλόγου Θεσσαλών Φυλής «Ο Ρήγας Φεραίος»

Πιστός στο ραντεβού με την παράδοση δήλωσε για ακόμα μία χρονιά ο Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη» το Σάββατο 22 Ιουνίου στην πλατεία του Δημαρχείου, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Με προσήλωση και μεράκι προσπάθησαν και έφεραν εις πέρας την «Αναβίωση της παράδοσης» και την ανάδειξη του παραδοσιακού «ελληνικού γλεντιού» όπως μαρτυρούσε ως προπομπός και η αφίσα της εκδήλωσης. 

Το 4ο Αντάμωμα των Θεσσαλών ανέδειξε αξιόλογα συγκροτήματα με έθιμα και χορούς από περιοχές και χωριά της ιστορικής μας Θεσσαλίας, ενώ η ορχήστρα του Δημήτρη Κώτσικα με την ποιότητά της απέδειξε πως όταν οι μουσικοί έχουν γνώση, σέβονται πάνω απ’ όλα την παράδοση και κυρίως όταν υπάρχει συνεργασία, τότε το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον αξιόλογο. Ως Σύλλογος Θεσσαλών, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Θεσσαλών του Χαϊδαρίου αφενός γιατί με το πέρασμα των χρόνων η συνεργασία μας βασίζεται σε ολοένα και πιο σταθερά  θεμέλια (όπως πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα στους θεσσαλικούς και όχι μόνο συλλόγους) και αφετέρου γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να ανταμώσουμε ξανά χορευτικά, με τον Σύλλογο των Απανταχού Βαθυλακκιωτών Καρδίτσας «Η Αγία Μαρίνα» με τον οποίο μας συνδέει χρόνια φιλία και συνεργασία. Μαζί παρουσιάσαμε χορούς αντιπροσωπευτικούς της Θεσσαλίας με διάφορες παραλλαγές και ύφος ανά χορό. Αρχηγός αποστολής ήταν φυσικά η δασκάλα μας κα Δέσποινα Γερμόλα, η οποία και συνέβαλλε ώστε να παρουσιάσουμε μία παραλλαγή σε ύφος και κινήσεις από την περιοχή της Θεσσαλίας. 

Συγχαρητήρια σε όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου για την οργάνωση και τ' ότι κατάφερε να προσελκύσει τόσο κόσμο σε ακόμα ένα αντάμωμα δημιουργώντας μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα για όλους. Ως ένα μικρό δείγμα ανταπόδοσης για την φιλοξενία τους, τους παραδώσαμε ένα μπουκάλι με θεσσαλικό τσίπουρο, όπου μπροστά απεικονίζεται το έμβλημα του Συλλόγου μας, ο Ρήγας Φεραίος και πίσω μικρογραφίες από φωτογραφίες του χορευτικού μας. Το αναμνηστικό παρέδωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Κωνσταντίνος Νταρζάνος. Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παράστασή μας. 

Και του χρόνου να ανταμώσουμε ξανά!Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή