Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Θάρρος και ευθύνη για Εθνική Ανασυγκρότηση

Για να λειτουργήσει και πάλι η Δημοκρατία χρειάζεται θάρρος. Θάρρος και ευθύνη προς τους πολίτες, όχι ως υποχείριο επιτήδειων λαϊκιστών, αλλά ως υπεύθυνο συνομιλητή, ως συμμέτοχο σε ένα σχέδιο Εθνικής ανασυγκρότησης. Αυτό επιτάσσει η κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε, αυτό επιτάσσει η κοινωνία.

Αυτό θα πρέπει να δεσμευτεί η Νέα Δημοκρατία ενώπιον του ελληνικού λαού να κάνει πράξη. Για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση πρέπει να εμπνευστούν οι Έλληνες με ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης με κορμό την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον άνθρωπο και σίγουρα τον «πατριωτισμό της αλήθειας».

Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει δείγματα γραφής κατά το παρελθόν ως προς την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και θα ήταν σκόπιμο να ολοκληρωθεί το σχέδιό της από την επόμενη μέρα κιόλας των εκλογών. Αυτό που πρέπει να γίνει από την Νέα Δημοκρατία στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση :

Η χώρα χρειάζεται έναν Chief Information Officer, ο οποίος θα είναι Υφυπουργός, που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό και θα πάρει την ευθύνη για τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής. Το πρόσωπο αυτό δεν πρέπει να είναι κατά την άποψή μου πολιτικό πρόσωπο.

Ένα ακομμάτιστο Εθνικό Συμβούλιο Ψηφιακής Πολιτικής δεν θα είχε λόγο η Ν.Δ. να μην το υποστηρίξει.

Η επόμενη ταυτότητα των πολιτών θα πρέπει να έχει ψηφιακά χαρακτηριστικά, με ψηφιακή υπογραφή.

Την απαραίτητη διδασκαλία του προγραμματισμού στα σχολεία.

Παράλληλα, πρέπει να στηρίξει τον «ξεχασμένο άνθρωπο» δηλαδή την μέση ελληνική οικογένεια που μακριά από ιδεολογικές κορώνες βλέπει κάθε μέρα το μέλλον της πιο ζοφερό. 

Να προετοιμαστεί ακόμη περισσότερο για να γίνει την επόμενη μέρα καταλύτης της πανστρατιάς του «πατριωτισμού της αλήθειας».
Το διακύβευμα υπερβαίνει τον καθένα από εμάς ατομικά και το ζητούμενο είναι να μη μας υπερβεί και συλλογικά. Είμαστε πολύ κοντά στην πολιτική αλλαγή , προκειμένου η χώρα να περάσει σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, σε ένα νέο πολιτικό πρότυπο, σε μια «πολιτική του Μετα-Λαϊκισμού».

Είναι αλήθεια ότι διαμορφώνεται σήμερα στην ελληνική κοινωνία ένα ισχυρό ρεύμα αλλαγής. Ένα ρεύμα που οφείλει όμως να το αξιοποιήσει θετικά και παραγωγικά. Όχι μόνο ως ένα πρόσκαιρο σύμπτωμα αντίδρασης στην πιο αποτυχημένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Μεταπολίτευση και μετά. Αλλά ως ένα θετικό ρεύμα δημιουργικής επανάστασης.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ξαναχτίσει την χώρα σε γερά θεμέλια μέσα σε ένα κόσμο που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Για να το πετύχει αυτό χρειάζεται μια γενναία και δημιουργική ρήξη με το κακό παρελθόν της που συνδυάζει την καλή συνεργασία με τα υγιή δείγματα γραφής της. 

Όλα αυτά τα θεμελιώδη θα μπορούσε να υλοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το νέο του Υπουργικό Συμβούλιο μετά τις εκλογές μέσα από μια συμφωνία αλήθειας και ταυτόχρονα εμπεριστατωμένης ελπίδας. Αλήθειας και ελπίδας μαζί, διότι ο κόσμος βίωσε την ελπίδα βασισμένη στην εξαπάτηση και τον λαϊκισμό κι εύλογα την αμφισβητεί.
  
Κωστής Γ. Γιαννακός
Οικονομολόγος-Λογιστής (Msc)

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή