Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Θάρσειν χρει

Επί τρία έτη το τροπάριο του Μητσοτάκη είναι να γίνουν εκλογές και καθημερινά καταστροφολογεί. Από κοντά και η Φώφη να επικαλείται εκλογές εδώ και τώρα, ταυτιζόμενη πλήρως με την ακροδεξιά ρητορική του Κυριάκου. Είναι, βέβαια, ολοφάνερο ότι αυτή της η τακτική που είναι δέσμια του Βενιζέλου και του Λοβέρδου και παρακολούθημα της ΝΔ θα την πληρώσει πολύ ακριβά. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν την καλούν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης στα συνέδριά τους.

Αφού λοιπόν προσδοκούσαν ότι μετά την αποχώρηση του Καμμένου θα έπεφτε η κυβέρνηση και για μία φορά ακόμα απογοητεύτηκαν γιατί ο Τσίπρας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης και τον έλαβε, τώρα επενδύουν στο τεράστιο εθνικό θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ποια είναι η διαπίστωση? Ότι όλα τα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Συνασπισμός, έχουν αλλάξει θέση 180 μοίρες στο παραπάνω ζήτημα.

Και να θυμίσω και τον Κων/νο Μητσοτάκη στη συμφωνία με τον Γκλιγκόροφ για σύνθετη ονομασία με το πακέτο Πινέιρο, που σε δέκα χρόνια, έλεγε, ποιος θα θυμάται το όνομα, όμως δεν πρόκανε γιατί τον έριξε ο Σαμαράς, ο σημερινός καθοδηγητής του Κυριάκου. 

Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛΛ, πρώην ΠΑΣΟΚ, με την ενδιάμεση συμφωνία αναγνώριζαν τον όρο Μακεδονία με τον τίτλο Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Περιττό δε να πω ότι 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει αυτό το κράτος ως Δημοκρατία της Μακεδονίας και όσοι εκ των γειτόνων μας επισκέπτονταν τη χώρα μας τα διαβατήριά τους και οι σφραγίδες που βάζουν στα διαβατήρια και των Ελλήνων επισκεπτών ή περαστικών ήταν Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Όσον αφορά το ΚΚΕ, να θυμίσω τα λόγια της Αλέκας Παπαρήγα, δεν μας ενδιαφέρει το όνομα, αρκεί στο σύνταγμά τους να μην έχουν αλυτρωτικές βλέψεις.

Σήμερα που και το σύνταγμά τους άλλαξαν και το όνομά τους, σύμφωνα με όσα διεκδικούσε η Ελλάδα, όλοι αυτοί βρίσκουν προφάσεις εν αμαρτίαις ασκούντες μικροκομματική πολιτική, επενδύοντας στον υπερεθνικισμό, και μάλιστα χρησιμοποιώντας τρομοκρατικές μεθόδους εποχής βίας, νοθείας και γκοτζαμάνηδων.

Θα περίμενε ο Έλληνας πολίτης να βγει και να πάρει θέση ο Κ. Καραμανλής, πρώην πρωθυπουργός, και η Ντόρα Μπακογιάννη για την εθνική γραμμή που διαπραγματεύονταν για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes, καθώς επίσης και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο Δ. Αβραμόπουλος και να μην αφήνουν να σπεκουλάρουν οι κάθε λογής πατριδοκάπηλοι.

Αλλά αποδεικνύεται, για μια φορά ακόμη, ότι θέλει αρετή και θάρρος η ελευθερία και αυτοί ούτε το θάρρος έχουν ούτε την ελευθερία.

Δέσμιοι και αιχμάλωτοι της ευθυνοφοβίας τους αρνούνται αυτήν την κρίσιμη ώρα να βγουν από το καβούκι τους και να πουν με τόλμη στον ελληνικό λαό αλλά και στα κόμματά τους ότι η συμφωνία των Πρεσπών απελευθερώνει και τους δύο λαούς από τους εθνικισμούς και τις προκαταλήψεις και ανοίγει τεράστιο δρόμο για τη συνανάπτυξη, δίνει δε τη δυνατότητα στη χώρα μας να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών των Βαλκανίων.

Επιτέλους, τολμήστε, το στόμα σας ανοίξτε!

Γιάννης Σίμος
μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή