Ενημερωτική Ομιλία στο 2ο ΕΠΑΛ από το Οικοτροφείο Τρικάλων ΕΠΑΨΥ

Το Οικοτροφείο Τρικάλων ΕΠΑΨΥ στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας, πραγματοποίησε με επιτυχία, την Παρασκευή 12/04/2019 στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Ο Ρόλος του Νοσηλευτή στην Ψυχική Υγεία». 

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα εργαζομένων της μονάδας αποτελούμενη από τους Βαΐου Μαρία Ψυχολόγο – Msc , Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οικοτροφείου, Ζησόπουλο Αθανάσιο Νοσηλευτή ΤΕ – Mscκαι Τσιούκα Δημήτριο Νοσηλευτή ΤΕ, ενημέρωσε τους μαθητές/τριες της Γ’ Λυκείου, της ειδικότητας «Βοηθών Νοσηλευτών» του τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας για το ρόλο του Νοσηλευτή στις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης όπου φιλοξενούνται ψυχικά πάσχοντες.

Επιπρόσθετα, στόχοι  της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και η ενημέρωση τους για την ψυχική νόσο, η καταπολέμηση του φόβου και του στίγματος απέναντι στον ψυχικά ασθενή καθώς και η υιοθέτηση στάσεων και πεποιθήσεων αποδοχής και σεβασμού της διαφορετικότητας. Οι μαθητές έδειξαν αμείωτο ενδιαφέρων καθώς και συμμετείχαν ενεργά διατυπώνοντας ερωτήσεις, απορίες και απόψεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Ο διευθυντής οι καθηγητές του τομέα και η ψυχολόγος του σχολείου μας ευχαριστούμε το επιστημονικό προσωπικό για την παρουσία τους.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή