Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Θεομηνία στην Κρήτη

Προβλήματα σε αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Κρήτης έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας.

Δύο πτήσεις από την Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθούν το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στο νησί, με αποτέλεσμα να γυρίσουν στην πρωτεύουσα.

Στο έδαφος, προβλήματα έχει προκαλέσει και σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων η κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τους ανέμους.

Όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια Κρήτης, λόγω συνεχόμενων κατολισθήσεων οι δρόμοι Αλικιανός – Πρασές – Σέμπρωνα (τμήμα Χλιαρό – Σέμπρωνα), όπως και ο δρόμος Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλός θα είναι κλειστοί στην κυκλοφορία μέχρι νεωτέρας, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες αποκατάστασης της κυκλοφορίας τα αρμόδια συνεργεία.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε και την κατάρρευση του αυτοσχέδιου γεφυρώματος-περάσματος στην περιοχή Κερίτη.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, οι δυνατοί άνεμοι έχουν εμποδίσει και την ομαλή λειτουργία των ακτοπλοϊκών γραμμών, αφού τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση απόπλου των πλοίων.

Σε κατάσταση επιφυλακής για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός των δήμων, ενώ το υπνωτήριο αστέγων του δήμου Χανίων θα παραμείνει ανοικτό όλο το 24ωρο.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή