Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Θύελλα αντιδράσεων για το φόνο δύο τίγρεων στην Ινδία

   Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο φόνος δύο τίγρεων στην Ινδία όπου η μία εκτελέστηκε εν ψυχρώ και η άλλη χτυπήθηκε από τρακτέρ και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Περιβαλλοντολόγοι, ακτιβιστές και ένας υπουργός της κυβέρνησης έχουν ταχθεί κατά της κυβέρνησης η οποία απεφάνθη ότι έπρεπε το ζώο να θανατωθεί επειδή είχε σκοτώσει ανθρώπους, ενώ γίνεται λόγος και εγείρονται ερωτήματα για ποιο λόγο βρισκόταν οι τίγρεις μακριά από το καταφύγιο, υποδηλώνοντας πως οι άνθρωποι είναι αυτοί που εισβάλλουν στο χώρο των άγριων ζώων με αποτέλεσμα την απρόβλεπτη συμπεριφορά τους για την ενστικτώδη προστασία της ζωής τους.
 
   Και στις δύο περιπτώσεις οι τίγρεις φέρεται ότι επιτέθηκαν και σκότωσαν ανθρώπους. Ωστόσο, η εμφάνισή τους σε κατοικημένες περιοχές μπορεί και να οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι εισβάλλουν ολοένα και περισσότερο στο οικοσύστημά τους, υπογραμμίζουν ειδικοί στην άγρια ζωή. 

    Η Ινδία, όπου ζει ο μεγαλύτερος στον κόσμο πληθυσμός τίγρεων σε άγρια κατάσταση, κατέγραψε 30% αύξηση στον πληθυσμό των τίγρεων στο διάστημα από το 2010 έως το 2014, σε 2.226. Ο αριθμός αυτός, πάντως, είναι μικρότερος από τις 3.642 τίγρεις που ζούσαν εκεί το 2002. 

    Την Παρασκευή, οι κρατικές αρχές στο Μαχαράστρα προσέλαβαν έναν επαγγελματία σκοπευτή και σκότωσαν τη θηλυκή τίγρη που ήταν γνωστή με το όνομα «Άβνι», σε απόσταση περίπου 50 χλμ μακριά από ένα προστατευμένο δασικό καταφύγιο, έπειτα από πληροφορίες ότι είχε σκοτώσει 13 ανθρώπους, δήλωσε στο Ρόιτερ κρατικός δασικός αξιωματούχος. 

    Χθες, Κυριακή, μια άλλη θηλυκή τίγρης χτυπήθηκε με τρακτέρ και ξυλοκοπήθηκε θανάσιμα με ρόπαλα, καθώς ντόπιοι είπαν πως είχε επιτεθεί και σκοτώσει έναν άνθρωπο σε χωριό στο βόρειο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης. 

    Η ομοσπονδιακή υπουργός αρμόδια για θέματα γυναικών και ανάπτυξης των παιδιών, Μακνέκα Γκάντι, η οποία είναι επίσης ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, έγραψε χθες στο Twitter πως η εξόντωση της Άβνι ήταν ένας «φρικτός φόνος» και μια «ξεκάθαρη περίπτωση εγκλήματος». Πρόσθεσε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή. 

    Η οργάνωση Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (PETA) ανακοίνωσε πως η Άβνι λιμοκτονούσε όταν τη σκότωσαν και πως οι αρχές σκότωσαν το ζώο χωρίς την παρουσία κτηνιάτρου για να το ναρκώσει. 

    «Γιατί μια ανθρωποφάγος τίγρη να λιμοκτονεί, αφού έχει σκοτώσει μια ντουζίνα ανθρώπους, και να μην αντεπιτεθεί όταν την κυνηγούσαν; Ήταν φόνος εν ψυχρώ» τόνισε ο Μιτ Ασάρ, συντονιστής της PETA Ινδίας. 

    Ο αρμόδιος για τα δάση υπουργός του κρατιδίου Μαχαράστρα, Σουντίρ Μουνγκατιβάρ, δήλωσε πως η κυβέρνηση του κρατιδίου αποφάσισε να σκοτώσει την τίγρη ακολουθώντας τις οδηγίες της Εθνικής Αρχής για την Προστασία των Τίγρεων (NTCA), η οποία ανήκει στο ομοσπονδιακό υπουργείο Περιβάλλοντος. 

    Κρατικός δασικός αξιωματούχος δήλωσε πως η Άβνι είχε περιπλανηθεί πολύ μακριά από το καταφύγιο, πιθανόν επειδή είχε συναντήσει ανθρώπους. 

    «Μέχρι τώρα καμιά τίγρη δεν έχει απομακρυνθεί τόσο πολύ (από το καταφύγιο), παρά μόνο όταν μεγάλος αριθμός ανθρώπων εισέρχεται στο οικοσύστημά της και την κάνει να φοβάται για τη ζωή της» δήλωσε ο Πινγκέιλ Μπανούντας Ναραγιάν, αναπληρωτής δασονόμος στην περιφέρεια Γιαβατμάλ του κρατιδίου Μαχαράστρα. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή