Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​ «Το Κορίτσι της Δύσης» από την Μετροπόλιταν Όπερα στα Τρίκαλα

Το σπάνιο ανέβασμα της όπερας του Τζιάκομο Πουτσίνι «Το κορίτσι της Δύσης», σε ζωντανή μετάδοση από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης,  θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι λάτρεις της όπερας στα Τρίκαλα, σήμερα Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:55,  στην αίθουσα του  Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου. 

Ο κορυφαίος τενόρος Γιόνας Κάουφμαν, στην πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”,  στο ρόλο του παράνομου Ντικ Τζόνσον και η σπουδαία σοπράνο Εύα-Μαρία Βέστμπρουκ στο ρόλο της Μίννι, της φλογερής ηρωίδας του Πουτσίνι, θα είναι το δίδυμο των πρωταγωνιστών που αναμένεται να καθηλώσουν στην όπερα τριών πράξεων που γράφτηκε σε ιταλικό λιμπρέτο.

Μαζί τους ο βαρύτονος Ζέλιγκο Λούσιτς. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Τζιανκάρλο ντε Μόνακο και στο πόντιουμ  θα ανέβει ο Μάρκο Αρμιλιάτο.

Η ρομαντική όπερα που θυμίζει γουέστερν, εκτυλίσσεται στην Άγρια Δύση την εποχή του «πυρετού του χρυσού» και σφύζει από πάθη, βία και αιματηρές συμπλοκές. Σαλούν και χαρτοπαιξίες, καταζητούμενοι, χρυσοθήρες και πιστολέρος βρίσκονται στο προσκήνιο, με τους ερωτευμένους να μην χωρίζονται, κανένας να μην πεθαίνει και τον έρωτα της ατίθασης και όμορφης ιδιοκτήτριας του σαλούν, Μίννι, για τον επικηρυγμένο τυχοδιώκτη Ντικ, να θριαμβεύει.

Η προβολή περιλαμβάνεται στο βραβευμένο πρόγραμμα της Μετροπόλιταν Όπερα “The Met: Live in HD”,  και συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους.

Η Oλλανδή σοπράνο Εύα-Μαρία Βέστμπρουκ, είχε δηλώσει το 2010 στην εφημερίδα The Telegraph: «Αν ταυτίζομαι με κάποια ηρωίδα εκτός σκηνής, αυτή είναι η Μίννι, στο «Κορίτσι της Δύσης» του Τζιάκομο Πουτσίνι».  

Η όπερα πρωτοπαρουσιάστηκε στην Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης τον Δεκέμβριο του 1910, υπό την διεύθυνση του μεγαλοφυούς  μαέστρου Αρτούρο Τοσκανίνι και παρά τις αρχικές επιφυλάξεις των κριτικών, σύντομα καθιερώθηκε στις περισσότερες σκηνές όπερας, όπως στο Κόβεντ Γκάρντεν στο Λονδίνο και το Θέατρο Costanzi της Ρώμης.

Φωτογραφίες: Ken Howard / Met Opera

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή