Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​ Δέος προκαλεί η Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Κατσίγρα στη Λάρισα

  Aναπόληση, δέος και ξυπνημένες θύμησες φέρνει η Έκθεση φωτογραφίας για  τη ζωή των Ελλήνων της Μ. Ασίας οι οποίοι είχαν περάσει τόσα πολλά και θα είχαν άλλα τόσα να μας διηγηθούν για τον πόνο, τα βάσανα, τις πίκρες αλλά και τις χαρές τους.

Συγκεκριμένα:

  Έκθεση φωτογραφίας για τη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας παρουσιάζεται στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Πρόκειται για αρχειακό υλικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας, το οποίο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των Ελλήνων της Μ. Ασίας.

   Αναμνηστικές οικογενειακές φωτογραφίες, γαμήλιες φωτογραφίες ζευγαριών, φωτογραφίες για συνοικέσια, πορτρέτα ανθρώπων όλων των ηλικιών, στιγμές και δραστηριότητες της ζωής, φωτογραφίες με στρατιώτες κ.ά., ανασυνθέτουν την εικόνα της καθημερινότητας στις αλησμόνητες πατρίδες και στη μετέπειτα ζωή των προσφύγων. Η έκθεση φωτογραφίας αποθησαυρίζει τη ζωή των Ελλήνων της Μ. Ασίας από τη Σμύρνη, το Μιστί, τη Σεβάστεια, το Σεβδίκιοϊ, την Κερασούντα κ.α. πριν το 1922 αλλά και αργότερα, όταν εγκαταστάθηκαν στη Μυτιλήνη, στη Καισαριανή, στην Αμερική και αλλού. Στα ντοκουμέντα της έκθεση περιλαμβάνονται μάλιστα φωτογραφίες από την εγκατάσταση και τη ζωή της πρώτης γενιάς προσφύγων στη Γιάννουλη Λάρισας.

   Η έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο της ημερίδας της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ με θέμα «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού» στις 14 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή