​ Διάθεση πιστώσεων για έργα πολιτισμικού ενδιαφέροντος στην ΠΕ Τρικάλων

   Στην χρηματοδότηση και υλοποίηση έργου συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ προχωρά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

   Πρόκειται για το έργο: «Αποκατάσταση – Ανάδειξη Πολιτιστικής και Θρησκευτικής Κληρονομιάς Π.Ε. Τρικάλων ( Παλαιό Εργαστήριο Αποξήρανσης Τρικάλων – Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Φλαμουλίου Τρικάλων).

   Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα τα οποία αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας.  Η ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου είναι κομβικό στοιχείο για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειάς μας.

   Τα πολιτιστικά μνημεία πρέπει να είναι προσβάσιμα στους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσα από ένα πλαίσιο που σέβεται την υπόστασή τους και θα τονίζει τη διαλεκτική σχέση του παρελθόντος με το παρόν. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας θεωρούμε την πολιτιστική κληρονομιά «κομβικό σημείο» της ιστορικής μας συνέχειας ως έθνος και για το λόγο αυτό συνεχίζουμε να στηρίζουμε έργα που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή