«Αθέατη πόλη» – Η Λάρισα του Διαχρονικού Μουσείου

18 Sep 2017 Λάρισα

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς εορτάζονται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, ως πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο πλαίσιο του θέματος «ΠΟΛ(ε)ΙΣ» που όρισε για το 2017-’18 το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνει σε συνεργασία με την ομάδα «Νόον Έγνω» μία πρωτότυπη περιήγηση – εξερεύνηση της Λάρισας, που κινείται παράλληλα στην έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου καθώς και μέσα στην πόλη.

Η δράση με τίτλο «Αθέατη πόλη» περιλαμβάνει μία εναλλακτική προσέγγιση της πόλης μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα της έκθεσης. Η ξεναγός-αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Κόντσα, μέλος της «Νόον Έγνω», αφηγείται μικρές ιστορίες για την πόλη και οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σε ρόλο – έκπληξη (!) ρίχνουν φως στα αντικείμενα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο! Η δράση συνεχίζεται με περιήγηση στον ιστό της σύγχρονης Λάρισας όπου εντοπίζουμε τα αντικείμενα στις αθέατες σήμερα θέσεις τους και βαδίζουμε επάνω στα ορατά και αόρατα ίχνη της διαχρονικής πόλης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί. Από την αφετηρία του αστικού ΚΤΕΛ, στην κεντρική πλατεία, λεωφορείο – προσφορά του αστικού ΚΤΕΛ θα παραλάβει τους ενδιαφερόμενους και θα τους μεταφέρει στο Διαχρονικό Μουσείο.

Με το τέλος της ξενάγησης, η περιήγηση θα συνεχιστεί στην πόλη με το λεωφορείο και με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία του κεντρικού ιστού. Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Διαχρονικό Μουσείο αντίστοιχη δράση για σχολεία. Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη.

Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ.2413-508242
 

admins
Author: admins

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …