Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​«Δίνουν τα χέρια» Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς-Συνένωση των δυνάμεών τους

   Θα αλλάξει το τοπίο της τηλεοπτικής πληροφόρησης από εδώ και πέρα αφού η κατάσταση οδηγείται σε μεταλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων του μηχανισμού της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης μετά τη συμφωνία του κ. Βαρδινογιάννη με τον κ. Κοντομηνά για συνένωση των δυνάμεών τους όσον αφορά τη δημιουργία ενός νέου συγκροτήματος media.

    Λίγα 24ωρα μετά το οριστικό κλείσιμο του Mega κι ενώ το ΕΣΡ κινεί τις διαδικασίες για τη χορήγηση δύο τηλεοπτικών αδειών μετά την κατάθεση αιτήματος από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο ραδιοτηλεοπτικός χάρτης αλλάζει άρδην: Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς καταλήγουν σε μέγα-deal, συνενώνοντας τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός νέου συγκροτήματος media, στο οποίο θα ενταχθούν αρχικά τα κανάλια Alpha και Star. Η «δύναμη πυρός» του συγκροτήματος θα ενισχυθεί μελλοντικά με θεματικά κανάλια και ραδιοσταθμούς.

   Η κίνηση αυτή διαμορφώνει νέα δεδομένα στον κλάδο, αναγκάζοντας παλιούς καναλάρχες και επίδοξους νέους ανταγωνιστές τους να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν τις εξελίξεις. Κινήσεις αναμένονται από πλευράς Αλαφούζου/Σκάι, Κυριακού/Ant1 και Σαββίδη/Open (Epsilon TV).

   Αναπόφευκτες θα είναι οι «παρενέργειες» σε πολιτικό επίπεδο, καθώς θα αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων στους μηχανισμούς διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

   Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας συνοδευόμενες από έντονη φημολογία, ο όμιλος Βαρδινογιάννη – κατ’ άλλους η «οικογένεια Βαρδινογιάννη εκπροσωπούμενη από τον Τζίγκερ» ή η Motor Oil – κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά των πλειοψηφικών πακέτων μετοχών των εταιρειών Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ και Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ.

   Ως προς το τίμημα δεν υπάρχει καμία πληροφορία.

   Από άλλες πηγές αναφέρεται ότι δεν πρόκειται για εξαγορά, αλλά για συνένωση δυνάμεων:  Οι μετοχές του Alpha και του Star («Νέα τηλεόραση ΑΕ») θα εισφερθούν σε εταιρεία χόλντινγκ, όπου η πλευρά Βαρδινογιάννη θα κατέχει 60% και ο Δημ. Κοντομηνάς 40%. Το deal αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνει και καταβολή μικρού χρηματικού ποσού – της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ – στον Δ. Κοντομηνά.

   Η συμφωνία αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί επίσημα εντός της ημέρας, οπότε θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή