Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​«Φιλόδημος»: Αύξηση χρηματοδότησης σε Δήμους και Περιφέρειες ενόψει εκλογών

   Μέσω της αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος «Φιλόδημος» θα ενισχυθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των Δήμων και των Περιφερειών ενόψει εκλογών.

   Συγκεκριμένα, πρόκειται για την παροχή 200 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και 320 εκατ. ευρώ για έργα που αφορούν κτιριακές αναβαθμίσεις.

   Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα δάνεια αφορούν τη δανειοδότηση των ΟΤΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων  μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση των έργων. Τα δάνεια δεν επιβαρύνουν τους δήμους εφόσον προβλέπεται η εξόφλησή τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στο πρόγραμμα το καλοκαίρι είχαν εγκριθεί 740 εκατ. ευρώ για το 2018, και συνολικά 2,3 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία.

   Όσον  αφορά τα έργα των 200 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση θα δοθεί προτεραιότητα σε περιοχές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη με την διευθέτηση ποταμών και χειμάρρων, παροχέτευσης ομβρίων κλπ.

   Από τα 320 εκατ. ευρώ που προορίζονται για κτιριακές αναβαθμίσεις προβλέπεται και η παροχή 120 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία σχολείων ή την επέκταση των ήδη υπαρχόντων σχολικών μονάδων καθώς τέλος, από την αρχή του έτους υπήρχαν προβλήματα με τις ελλείψεις των αιθουσών.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή