​«Γέφυρες πολιτισμού» και ουσίας στο Μουσείο Τσιτσάνη

By: admins
21 Ιούν 2019 00:00

Επιτυχής και ουσιαστική η καλλιτεχνική βραδιά με τίτλο «Γέφυρες Πολιτισμού» στο πλαίσιο της 5η Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης του Μουσείου Τσιτσάνη και του Δήμου Τρικκαίων. 

Το Κέντρο Κοινότητας & Παράρτημα Ρομάτου Δήμου, σε συνεργασία με την e- trikala ΑΕ, υλοποίησαν μια δράση με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα προσφύγων. Σημαντική εξάλλου, ήταν  Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση και η συμμετοχή των τρικαλινών πολιτών και των οικογενειών προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στα Τρίκαλα. 

Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα μετείχαν σε διαδραστικό παιχνίδι που διοργάνωσε το  Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση- Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης πάνω στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και σε θέματα Προσφύγων. Το παιχνίδι είχε ως τίτλο «Και αν ήσουν Εσύ;» και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από τιςθεατροπαιδαγωγούς κ. Αντονέλα Χήρα και Χριστίνα Κρίθαρη. Ακολούθησαν ελληνικοί, συριακοί, κουρδικοί παραδοσιακοί χοροί με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλουκαιυπεύθυνου οργάνωσης και λειτουργίας του Δημοτικού Χορευτικού Συγκροτήματος Τρικάλων κ. ΣταύρουΣούλιου Σταύρου. Επίσης η ΠηλίγκουΆτζελα χορογράφησε και παρουσίασε σύγχρονο χορό από την Ακαδημία Χορού Τρικάλων TDA. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο μικρού μήκους με τίτλο «Πόλεις της Ελλάδας καλωσορίζουν τους πρόσφυγες».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews