Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Άγγελος Στάγκος: Ισοπέδωση προς τα κάτω και διάλυση

   Η αλήθεια είναι ότι είχε φανεί από χρόνια, σχεδόν από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας από τους Συρανέλ, ότι θα γίνουν και θα δούμε πράματα και θάματα στην πορεία προς τις εκλογές. Ακόμη περισσότερο, η ίδια η κυβέρνηση το έλεγε με λόγια, με πράξεις και γενικά με τη συμπεριφορά της, γι’ αυτό πολλοί από τους παρατηρητές της πολιτικής σκηνής γνώριζαν ότι θα γίνουν και θα δούμε «όργια» μέχρι τις εκλογές. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα φώναζαν και προειδοποιούσαν με κάθε ευκαιρία, καθώς πρωθυπουργός και υπουργοί δεν έκρυβαν τις προθέσεις τους.

   Από την εμπειρία και εκ του αποτελέσματος τώρα ξέρουμε ποιες ήταν αυτές οι προθέσεις. Να εξευτελίσουν εντελώς τους θεσμούς, να σπιλώσουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους εργαλειοποιώντας ταυτόχρονα τη Δικαιοσύνη, να αιχμαλωτίσουν το Δημόσιο μοιράζοντας διορισμούς, να αλλάξουν διαδικασίες προς όφελός τους, να ασκήσουν ταξική πολιτική και να καθηλώσουν κυριολεκτικά την οικονομία, να υποβαθμίσουν όσο το δυνατόν την παιδεία, να διαλύσουν τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες του κράτους, να δημιουργήσουν καθεστώς και εφόσον αυτό δεν είναι άμεσα δυνατόν, να ναρκοθετήσουν το πεδίο για να υπονομεύουν την επόμενη κυβέρνηση με στόχο να επανέλθουν οι ίδιοι σύντομα στην εξουσία.

   Ε, λοιπόν, τα έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Ελπίζουν ότι θα ολοκληρώσουν το έργο τους, αν και γνωρίζουν ότι ο χρόνος είναι λίγος έως τις επόμενες εκλογές. Ο σχεδιασμός τους, όμως, καλύπτει το διάστημα έως τις μεθεπόμενες και η προσπάθειά τους για… πλήρη διάλυση του παντός στη χώρα είναι φιλότιμη. Αγωνίζονται να δημιουργήσουν έναν πολτό μέσα στον οποίο δεν θα διακρίνεται και δεν θα ξεχωρίζει κανείς και τίποτα. Ούτε ο άξιος από τον ανάξιο, ούτε ο ψεύτης από τον ειλικρινή, ούτε ο τίμιος από τον άτιμο, ούτε ο ικανός από τον ανίκανο, ή ο μορφωμένος από τον αμόρφωτο. Ισοπέδωση προς τα κάτω και όποιου του αρέσει…

   Για να μη θεωρητικολογούμε· μόνο στην περίοδο των γιορτών, συνέβησαν τα εξής –μεταξύ άλλων, φυσικά– στην ωραία Ελλάδα: (α) Τοποθετήθηκε και έσκασε βόμβα στα σκαλιά κεντρικής εκκλησίας στην Αθήνα. (β) Ο πρωθυπουργός έκανε εγκαίνια σε στυλ «χωριού Ποτέμκιν» στο ανέτοιμο μετρό της Θεσσαλονίκης. (γ) Δύο κακοποιοί απέδρασαν θεαματικά από τις φυλακές Κορυδαλλού χωρίς οι δεσμοφύλακες να τους αντιληφθούν, ούτε από τις οθόνες ούτε από τις σκοπιές, γιατί προφανώς δεν ήταν στο πόστο τους. (δ) Ο Π. Καμμένος, μετά την επιτυχία του να παραμείνει υπουργός Εθνικής Αμυνας επί τέσσερα χρόνια, απασχολεί τώρα το πανελλήνιο ως υπέρμαχος της εθνικής κυριαρχίας και καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων. (ε) Προστατευόμενος μάρτυρας μετατράπηκε σε κατηγορούμενο μέσα από διαδικασίες που εγείρουν ερωτήματα, ενώ ο ίδιος κατήγγειλε ότι πιέστηκε να καταθέσει εις βάρος πρωθυπουργού και υπουργών προηγούμενης κυβέρνησης. (στ) Ο ίδιος αποκάλυψε ότι γνωρίζει τους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες γιατί συναντήθηκαν εξαιτίας… κακού συντονισμού των ανακριτικών αρχών. (ζ) Ο υπουργός Πολάκης στράφηκε ανοιχτά (και τους ονομάτισε) κατά δικαστικών λειτουργών, κατηγορώντας τους ότι δεν προωθούν υποθέσεις ώστε να μπουν φυλακή κάποιοι που ο ίδιος επιθυμεί προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές η κυβέρνηση. (η) Ο πρόεδρος των δικαστών αποκάλυψε ότι ο νόμος που έφερε στη Βουλή ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής και περιελάμβανε ευρωπαϊκή διάταξη που ενίσχυε το τεκμήριο της αθωότητας, αποσύρθηκε. (θ)

   Τέλος και κορυφαίο, ο καταδικασμένος ένδεκα φορές σε ισόβια δολοφόνος Κουφοντίνας έκοβε βόλτες μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας!

   Κατόπιν όλων αυτών, δύο είναι τα συμπεράσματα. Η μεν κυβέρνηση μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη γιατί υλοποιεί μεγάλο μέρος των σχεδίων της, οι δε πολίτες δικαιούνται να είναι απαισιόδοξοι… χωρίς τύψεις.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή