Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Αιρετική άποψη Χρήστου Λάππα για τα Λατινικά

Διαμάχη έχει προκύψει στους κύκλους των φιλολόγων και των πνευματικών ανθρώπων γενικότερα, σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τα Λατινικά ως εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οξύτατες αντιδράσεις υπάρχουν και από ακαδημαϊκούς κύκλους του εξωτερικού. 

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Τρικκαίων, κ. Χρήστος Λάππας, απαντώντας αποκλειστικά στο trikalanews.gr για το θέμα – για το οποίο μεγάλη μερίδα όχι μόνο των επιστημόνων αλλά των Ελλήνων γενικότερα θεωρεί ότι επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στις κλασικές σπουδές στη χώρα μας, αποκόπτει το ελληνικό σχολείο από τις ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού στο όνομα μιας καινοτομίας που οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών των μαθητών και μαθητριών του λυκείου – δήλωσε:

 «Πάντα υπάρχει στις κοινωνίες μια διαμάχη ανάμεσα στο καινούργιο και το παλιό. Τα λατινικά ήταν μια έκφραση του παλιού. Θεωρώ ότι το υπουργείο σωστά τάχθηκε με το καινούργιο και όχι με το παλιό. Σωστά καταργούνται τα Λατινικά. Τα παιδιά πλέον έχουν πολλά καινούργια πράγματα να μάθουν τα οποία θα τους φανούν πιο χρήσιμα και πιο αποτελεσματικά στη ζωή τους». 

Στην ερώτηση εάν φοβάται για την τύχη της ελληνικής γλώσσας στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία του 21ου αιώνα, ο κ. Χ. Λάππας, απάντησε: «Όχι, δεν φοβάμαι. Δεν έχει η ελληνική γλώσσα να χάσει. Είναι τόσο πλούσια που μόνο να κερδίσει έχει σε αυτόν τον παγκόσμιο ανταγωνισμό». 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή