​Αιχμές της γερμανικής κυβέρνησης για τη Μόρια

   Κριτικάρει η γερμανική κυβέρνηση την Ελλάδα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια καθώς παρά την μείωση του αριθμού των μεταναστών στα μεγάλα κέντρα φιλοξενίας τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά.

   Το κύριο πρόβλημα παραμένει η χρονοβόρα αναμονή για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου ενώ είναι μεγάλη ανάγκη να ξεμπλοκάρουν και να ‘’τρέξουν’’ ταχύτερα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

   Επιπλέον, στη Μόρια φιλοξενούνται 8.500 μετανάστες ενώ ο χώρος προορίζεται μόνο για 3.000. Οπότε το πρόβλημα  της συμφόρησης είναι μεγάλο μετατρέποντας και το μέρος σε υγειονομική βόμβα.

   Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση πάντως, δεν τίθεται ζήτημα οικονομικής αδυναμίας για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος από την Ελλάδα ενώ γίνονται συζητήσεις μεταξύ Γερμανίας, θεσμών και ελληνικών υπηρεσιών για την βελτίωση της κατάστασης ενόψει της έλευσης του χειμώνα πράγμα που σημαίνει καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επισκευή του αποχετευτικού συστήματος αλλά και δημιουργία χειμερινών καταλυμάτων.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή