Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​«Κίτρινα Γιλέκα»: «Εμπόλεμη ζώνη» το Παρίσι-130 τραυματίες και 400 προσαγωγές

   Χάος επικράτησε εχθές στο Παρίσι με το σκηνικό να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη καθώς στο πλαίσιο  της κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων» για την αύξηση των τιμών στα καύσιμα, ομάδες ατόμων προκάλεσαν πολλαπλές υλικές ζημιές κρατώντας σιδερένιες ράβδους και τσεκούρια και βάζοντας φωτιά σε οχήματα και κτήρια.

   Σε απάντηση οι αστυνομικοί προέβησαν στη ρίψη δακρυγόνων και έκαναν χρήση κανονιών νερού κατά των διαδηλωτών, οι οποίοι προσπάθησαν να διεισδύσουν της περιμέτρου ασφαλείας στα Ηλύσια Πεδία.

   Ο απολογισμός των επεισοδίων είναι 130 τραυματίες ενώ περίπου 400 άτομα προσήχθησαν και τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.

   Στο κεντρικό Παρίσι, τουλάχιστον 19 σταθμοί του μετρό έκλεισαν, ενώ και δύο ιστορικά πολυκαταστήματα, οι Γκαλερί Λαφαγιέτ και το Πρεντάν, έκλεισαν τις πόρτες τους, λόγω της αυξανόμενης βίας στην πρωτεύουσα.

   Η γαλλική κυβέρνηση ενδέχεται να επιβάλλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αποτροπή νέων επεισοδίων ενώ καλεί τους ειρηνικούς διαδηλωτές για να  διαπραγματευτούν μαζί της.

   Εξετάζονται όλες οι διαθέσιμες επιλογές από τους ιθύνοντες και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας δεν θα υπάρξει ανοχή της βίας.
   Πάντως, ο ίδιος ανέφερε πως δεν υπάρχει περίπτωση να πήραν τέτοια έκταση τα επεισόδια μόνο και μόνο για την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή