Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​“Κουνήθηκαν” για τα καλά τα Τρίκαλα

Μεγάλος σεισμός στη Ζάκυνθο, τα ξημερώματα της Παρασκευής ταρακούνησε και τα Τρίκαλα!

Η ισχυρή δόνηση των 6,4 Ρίχτερ, έγινε αισθητή, όχι μόνο σχεδόν σε όλη τη χώρα, αλλά και σε γειτονικά κράτη των Βαλκανίων, ταρακούνησε και την πόλη μας καθώς μάλιστα πολλοί συμπολίτες πετάχτηκαν κυριολεκτικά από τα κρεβάτια τους, αφού η ώρα ήταν αρκετά προχωρημένη (1:54 π.μ.).

Μετά την αρχική ανησυχία, εκείνο που κυριάρχησε ήταν οι πληροφορίες και φωτογραφίες από την περιοχή της Ζακύνθου, και φυσικά τα μηνύματα μέσω του διαδικτύου, για το αν είναι όλοι καλά.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας προειδοποίησε, πάντως, ότι θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί, ακόμη και 5,8 ή 5,9 Ρίχτερ. Όπως σημείωσε ο κ. Λέκκας, τέτοιας έντασης μετασεισμοί θα είναι στην πραγματικότητα πολύ λιγότερο αισθητοί από ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Ήδη, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 10 δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ από το ίδιο επίκεντρο, ενώ ο μεγαλύτερος μετασεισμός που σημειώθηκε έφτασε τα 5,5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ήταν ευτύχημα που εκτονώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας του ισχυρού σεισμού στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ζακύνθου και κυρίως προς την πλευρά της Ιταλίας.

Οι φωτογραφίες είναι από τις καταστροφές που καταγράφηκαν ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ζάκυνθο.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή