Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Αλέξης Χαρίτσης: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη δημόσια διοίκηση

    Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης προανήγγειλε στοχευμένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη δημόσια διοίκηση με σκοπό την κάλυψη ορισμένων σταθερών αναγκών σύμφωνα πάντα και με τα δημοσιονομικά όρια.

   Συγκεκριμένα, για τους συμβασιούχους είπε:

  <<Είναι ένα σοβαρό θέμα που δεν μπορούμε να το αφήσουμε στην τύχη του. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων, το οποίο, δυστυχώς, δημιουργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, τις προηγούμενες δεκαετίες.>>

     Όπως ανέφερε «Επιδιώκουμε να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης σε διάφορες κατηγορίες συμβασιούχων, γιατί και αυτό έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μιλάμε για συμβασιούχους διαφορετικών ταχυτήτων, με διαφορετικές ανάγκες και δυνατότητες».

   Επίσης, ανέφερε ότι έχει επέλθει η σταδιακή μείωση των συμβασιούχων επιβαρύνοντας σε μικρότερο βαθμό τον κρατικό προϋπολογισμό ανταπαντώντας σε δηλώσεις της αντιπολίτευσης για την εκτεταμένη αύξηση των συμβασιούχων.

   Επιπλέον, τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τακτοποίησε και έλυσε το θέμα των συμβασιούχων καθώς ήταν δύσκολη υπόθεση εξαιτίας της πολύπλοκης διαμόρφωσης του συστήματος αυτού από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

   Τέλος, όσον αφορά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις προσλήψεις στο Δημόσιο επεσήμανε ότι <<Όποιος μιλά για επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις) είτε δεν έχει καμία εικόνα για την πραγματικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη δημόσια διοίκηση σε όλα τα επίπεδα είτε συνειδητά επιλέγει να θέσει αυτό το ζήτημα για να μεταφέρει καίριες λειτουργίες του δημόσιου τομέα στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό θα πρέπει να το πει ξεκάθαρα.>>

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή