​«Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης» στον Δήμο Φαρκαδόνας

Η Κεντρική Πλατεία της Φαρκαδόνας γέμισε με παιδική ζωντάνια την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, καθώς συγκεντρώθηκαν σε αυτή  παιδιά από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, στα πλαίσια της πρωτότυπης εκπαιδευτικής δράσης «Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης». Η δράση πραγματοποιήθηκε από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή 480 μαθητών από τα 9 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας. 

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. υλοποίησε με ειδικούς εμψυχωτές τη δράση, η οποία περιλάμβανε πλήθος παιχνιδιών για τα παιδιά, όπως παζλ, μνήμης, ψάρεμα, μπόουλιγκ, τσουβαλοδρομίες, φιδάκι, κάδος. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, παίζοντας  και από ένα γνώριμο παιχνίδι, ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της Ανακύκλωσης. 

Τα παιδιά μέσα από αυτές τις δραστηριότητες εξοικειώθηκαν με την ιδέα της Ανακύκλωσης, ενώ την ίδια στιγμή έμαθαν τα υλικά τα οποία είναι ανακυκλώσιμα, χτίζοντας έτσι τη συνείδηση της καθαριότητας και τον σεβασμό προς το περιβάλλον, προκειμένου να παροτρύνουν και τους μεγαλύτερους για ενεργό συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας. 

Στο τέλος των δραστηριοτήτων, τα Σχολεία έλαβαν ως συμβολικό δώρο για τη συμμετοχή τους στη δράση, αλλά και για την πολυετή συμβολή τους στην εκπαίδευση της νέας γενιάς σε θέματα περιβαλλοντικής συνειδητοποίησης, το βραβευμένο παιδικό βιβλίο της Ματούλας Τόλκα «Η κυρία Ανακύκλωση και οι φίλοι της».

Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού & Πρασίνου και τη σύμπραξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων, του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της και φυσικά των Διευθυντών και δασκάλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας. Στη δράση συμμετείχαν επίσης το Κέντρο Κοινότητας και το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου μας. 

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κώστας Κοσμάς, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φαρκαδόνας κα Αθανασία Χαλβαντζά, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Αθανασία Γκίκα και ο κ. Αχιλλέας Καλαμποκίνης.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας ευχαριστεί θερμά όλους αυτούς τους αγαπητούς συνεργάτες που αγκάλιασαν τη δράση και φυσικά τους λιλιπούτειους πρωταγωνιστές της.

Γιατί στο Δήμο Φαρκαδόνας δεν παίζουμε με το περιβάλλον, παίζουν τα παιδιά μας για να το αγαπήσουν για μια ζωή.

admins
Author: admins

Share:
Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Απόφαση Υπουργείου Εργασίας για παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους λόγω καύσωνα …
Συνάντηση Αριστοτέλη Σπάνια με τον δήμαρχο Καρδίτσας για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου

Συνάντηση Αριστοτέλη Σπάνια με τον δήμαρχο Καρδίτσας για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου

Ο Βουλευτής Αριστοτέλης Σπάνιας δεσμεύεται να προωθήσει τα προβλήματα του Δήμου Καρδίτσας στην κυβέρνηση …
Επίσκεψη Πολωνού Επισκόπου στην Κατερίνη

Επίσκεψη Πολωνού Επισκόπου στην Κατερίνη

Το διήμερο 14-15 Ιουλίου επισκέφθηκε την Κατερίνη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σούπρασλ κ. Ανδρέας, Ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας …
Αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες ότι υποδέχεται και το σχολικό έτος 2024-25 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και …