Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«…μια ακόμη σχολική γιορτή στις φυλακές Τρικάλων»

Οι έγνοιες των τελευταίων ημερών του χρόνου και οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, δεν αποτελούν εμπόδιο στα μέλη του Δικτύου ‘’αλληλεγγύη για όλους’’ για κάποιες ιδιαίτερες αποστολές όπως οι φυλακές. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το σχολείο των φυλακών γιατί γνωρίζουμε ότι:

παρά τις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα για όλους (Διεύθυνση, εργαζόμενους, καθηγητές), επιτελείται ένα πολύπλευρο έργο και οι μαθητές, παρότι αντικειμενικά βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα, με τη στήριξη του Σχολείου και με θέληση για μάθηση, προσπαθούν και κάθε φορά μας περιμένουν.  

Τα μικρά εμφανή αποτελέσματα κρύβουν μια δυσανάλογα μεγάλη προσπάθεια και αυτή την προσπάθεια επικροτούμε και στηρίζουμε, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε με τις μέχρι τώρα επιλογές και πρακτικές τους. Όπως στηρίζουμε και κάθε άλλη προσπάθεια που προάγει τις ανθρώπινες αξίες, όπως την αλληλεγγύη, το σεβασμό προς τον άνθρωπο, την αξιοπρέπεια και τώρα το δικαίωμα στη μόρφωση που αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για τους μαθητές.

Γιατί η απόκτηση γνώσης, η ανάδειξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων, η καθημερινή τετράωρη επαφή με τους δασκάλους, τους κρατά σε επαφή με τον έξω κόσμο, μακριά από κυκλώματα που αναπτύσσονται ακόμη και εντός της φυλακής και παράλληλα τους εξοπλίζει με κάποια εφόδια για τη μετέπειτα κοινωνική ένταξή τους.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, εκτός των άλλων βρεθήκαμε στην απονομή των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, χαρήκαμε που μάθαμε ότι πολλοί αποφυλακίζονται έχοντας αποκτήσει ουσιαστικές γνώσεις, χαλαρώσαμε στο ‘’ασφυκτικό’’ περιβάλλον της φυλακής, μοιραστήκαμε μαζί τους την αγωνία για το ‘’μετά’’,  και φυσικά προβληματιστήκαμε για περισσότερη στήριξη στο θεσμό και σε όποια άλλη παρόμοια δράση μπορεί να αναληφθεί εντός της φυλακής.

Οι περισσότεροι μαθητές είναι από άλλες χώρες μακριά από τις οικογένειές τους, χωρίς οικογενειακή στήριξη γι αυτό η παρουσία μας με τη μικρή προσφορά (αυτή τη φορά δύο ζευγάρια κάλτσες για κάθε μαθητή) ήταν πολύ πιο σημαντική από την αντικειμενική αξία.

Εισπράξαμε τις ευχαριστίες των μαθητών και εκπαιδευτικών και φεύγοντας ευχηθήκαμε μια καλύτερη και δημιουργικότερη χρονιά!!!

Δίκτυο ‘’αλληλεγγύη για όλους’’ στα Τρίκαλα

    
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή