​Άνθρωπος… Το ακατέργαστο περιουσιακό μας στοιχείο

Οι επιχειρήσεις αποτελούν οντότητες οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο, μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται .

Τώρα θα μου πεις επιχειρήσεις και δραστηριότητα στην Ελλάδα της παρατεταμένης κρίσης είναι δυο λέξεις μαλωμένες μεταξύ τους. 
Τέτοιες ώρες όμως κομβικές για τη χώρα και τους κατοίκους της ,οι εταιρείες πρέπει να κάνουν την υπέρβαση και να αντιληφθούν όλο και πιο πολύ, κόντρα στην κρατική αδιαφορία τη σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Κανένας δεν αρνείται ότι ο σκοπός λειτουργίας κάθε επιχείρησης είναι το κέρδος.

Αυτό όμως που δεν μπορεί να αρνηθεί επίσης κανένας, είναι ότι σημαντικό μερίδιο κέρδους εξασφαλίζεται με την ευθύνη που δείχνουν οι επιχειρήσεις και τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων τους στη κοινωνία.

Η αειφορία , η μέριμνα δηλαδή για τις μελλοντικές γενιές όχι μόνο στα επιχειρηματικά πλάνα κάθε επιχείρησης αλλά και στην εθνική στρατηγική αποτελεί μονόδρομο ανάπτυξης.

Ο άνθρωπος είναι στο κέντρο της κοινωνίας, της αγοράς και του περιβάλλοντος. Η εξέλιξη αυτού σαν πολίτη και σαν εργαζόμενο μόνο μπορεί να φέρει αποτελέσματα πραγματικής ανάκαμψης. Προς αναζήτηση λοιπόν ευπατρίδων επιχειρηματιών ο λόγος, αφού η λέξη αυτή ακόμα είναι παντελώς άγνωστη στο πολιτικό προσωπικό της Ψωροκώσταινας.

Γράφει ο Γιάννης ΤζίκαςΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή