Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Αναστάσιος Βόπης: Τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στην Αθαμανία Τρικάλων

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στον ομώνυμο Ιερό Ναό του ορεινού χωριού της Αθαμανίας Τρικάλων.

Προχθές το απόγευμα, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας στους δρόμους του χωριού.

Χθες ανήμερα της Εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πλατυκάμπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβύτερου π. Βησσαρίων Αγορίτσα, ο οποίος κατάγεται από το Γαρδίκι Τρικάλων και τον Σταυροφόρο-Οικονόμο π. Δημήτριο Ζιώγα. 

Προ της Απολύσεως ο Πατήρ Βησσαρίων με το θεολογικό χάρισμα που τον διακρίνει, κήρυξε τον Θείο Λόγο και ομίλησε καταλλήλως για τον Βίο και τα μαρτύρια κατά τα οποία υπέστη η Αγία Παρασκευή.

Ακολούθως, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε η Ευλογία των Άρτων και διαβάστηκε το Ύψωμα της Αγίας. Έπειτα, στην Πλατεία του Χωριού, τελέσθηκε από τους ιερείς, η Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των Πεσόντων Αδερφών και η κατάθεση των στεφάνων.

Τόσο το βράδυ όσο και ανήμερα της εορτής, ακολούθησε πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική, όπου πολλοί κάτοικοι από το χωριό αλλά και από το Γαρδίκι, διασκέδασαν κάτω από τα δροσερά πλατάνια της πλατείας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή