Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Άνοδος των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων λόγω του κόστους των καυσίμων

   Λόγω της επιβάρυνσης των ακτοπλοϊκών εταιριών που φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ από την αύξηση των τιμών στα καύσιμα, είναι ανάγκη η αύξηση των τιμών στα εισιτήρια και στους ναύλους για να ισοσκελιστεί η διαφορά.

   Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΣΕΝ) τόνισε πως λόγω των πιέσεων που δέχονται οι εταιρίες υποχρεωτικά θα συντελεστεί η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα πολύς κόσμος ταξίδευε με εκπτωτικά εισιτήρια ή εν πάση περιπτώσει με εισιτήρια που είχαν σταθερές τιμές.

   Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΣΕΝ υπογράμμισε μάλιστα  πως πρόκειται να επέλθει η περαιτέρω επιβάρυνση της ναυτιλίας καθώς θα αυξηθεί το κόστος κατά 30% λόγω της ανάγκης κατανάλωσης ποιοτικότερων καυσίμων με την απαραίτητη ποσότητα θείου για τη μη μόλυνση του περιβάλλοντος.

   Τέλος, αναμένεται η ανοδική τάση των ακτοπλοΪκών μετακινήσεων λόγω της αύξησης του τουρισμού φτάνοντας σε αριθμό πάνω από 18 εκατ. τουρίστες το 2018 σε σχέση με το 2017 ενώ παρατηρείται ότι σε σχέση με το 2009 έγινε από τους τουρίστες μεγαλύτερη χρήση του αεροπλάνου και ότι τα νέα πλοία που συμμετείχαν στην αυξητική τάση του μεταφορικού έργου επέδρασαν στην άμβλυνση της γενικότερης κίνησης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή