Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​«Ο ταχυδακτυλουργός κ. Παρθένης»

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, επιθυμούμε να διαφωτίσουμε την τρικαλινή κοινωνία για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων.

Ο σύλλογός μας είχε θέσει τρία ζητήματα:

-ακύρωση της προσπάθειας απομάκρυνσης του ιατρού κ. Χ. Ζήση

-διατήρηση της Μονάδας στον παθολογικό τομέα, όπως προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας και επομένως ακύρωση της προσπάθειας της Διοίκησης να την εντάξει σε ένα αιματολογικό-ογκολογικό τμήμα, βάσει του προς έγκριση κατατεθέντος οργανισμού του Νοσοκομείου που φέρει την υπογραφή Παρθένη.

-Σταθερότητα νοσηλευτικού προσωπικού, όπως συνηθίζεται σε όλες τις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας ανά την χώρα, καθώς σε μία μονάδα χρονίως πασχόντων απαιτείται, βάσει διεθνών οδηγιών, η ύπαρξη έμπειρου και εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού, που αποτελεί τον πρώτο κρίκο σε μία αλυσίδα επαγγελματιών υγείας που διαθέτει κάθε επαρκής μονάδα.

Τα δύο πρώτα ζητήματα ικανοποιούνται από την υπ’ αριθμόν 49525/20/12/18 επιστολή του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Γ. Γιαννόπουλου που αναφέρει ότι «δεν υφίσταται κάποιο ζήτημα αλλαγών στην παρούσα κατάσταση λειτουργίας της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Τρικάλων».

Το τρίτο κατά σειρά ζήτημα θα εξακολουθήσει να ταλαιπωρεί τη μονάδα μας αφού είναι στο χέρι της Διοίκησης να μετακινεί κατά το δοκούν το προσωπικό και οι προϊστάμενοι του κ. Παρθένη δεν μπορούν να μας προσφέρουν τίποτε παραπάνω από τις δηλώσεις κατανόησης του αιτήματός μας.

Σε ζητήματα που αφορούν τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας ο σύλλογός μας δεν παραπληροφόρησε ποτέ την τρικαλινή κοινωνία. Η παραπληροφόρηση απαιτεί δεξιότητες ταχυδακτυλουργικές που εμείς δεν διαθέτουμε.

Το Δ.Σ.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή