Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Απαράδεκτο χαρακτήρισε το νέο άρθρο του Ποινικού Κώδικα για τον βιασμό η Διεθνής Αμνηστία

Την άμεση αλλαγή του άρθρου 336 ζήτησε, με ανακοίνωσή της, η Διεθνής Αμνηστία, χαρακτηρίζοντας τον ορισμό της αποτρόπαιας, αυτής, πράξης ως απαράδεκτη.

Πιο συγκεκριμένα, η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί πως «κύριο ζήτημα αποτελεί το γεγονός ότι ο βιασμός εξακολουθεί να ορίζεται με βάση τη βία και όχι με βάση την απουσία συναίνεσης». 

Η ανακοίνωση συνεχίζει «Ο νομικός ορισμός του βιασμού με επίκεντρο τη βία ή την αντίσταση, όπως αυτός που περιλαμβάνεται στο νέο σχέδιο Ποινικού Κώδικα, σηματοδοτεί ότι μια σειρά εγκλημάτων βιασμού, στα οποία δεν φαίνεται η άσκηση ή η απειλή σωματικής βίας, ή η απόδειξη ή αδυναμία αντίστασης, ή δεν τεκμαίρεται εξαναγκασμός σε γενετήσια πράξη μετά από απειλή με παράνομη πράξη (όπως προβλέπεται στην παράγραφο 5), δεν θα διώκονται ως τέτοιοι. Επιπλέον, υιοθετείται ένας ακόμα πιο περιοριστικός από τον υπάρχον, ορισμός της απειλής», ενώ καταλήγει σημειώνοντας πως ο μόνος ορισμός που είναι δεκτός είναι η απουσία συναίνεσης για την ερωτική πράξη, καλώντας το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αποσύρει το άρθρο 336 και να αντικαταστήσει τον ορισμό του βιασμού στον Ποινικό Κώδικα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή