Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Αποθεώθηκε από τα ΕΠΑΛ ο Γαβρόγλου

9 η ώρα έναρξης μαθημάτων του χρόνου και περισσότερος ύπνος

   Σε χαρακτηριστική του επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου επέδειξε τη βαρύτητα που θα δώσει το υπουργείο του στα ΕΠΑΛ και τόνισε ότι «Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ».

   Σημείωσε ότι είναι έτοιμη η εφαρμογή σε όλα τα ΕΠΑΛ του προγράμματος ‘’Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ’’ ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους επιτυχόντες μαθητές όσον αφορά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς στα νέα προγράμματα σπουδών.

    Τόνισε επίσης ότι όλοι οι μαθητές από του χρόνου θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των διετών προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημίων χωρίς τη διεξαγωγή εξετάσεων και τελικώς τη λήψη επαγγελματικών πτυχίων ευρωπαΪκού επιπέδου.

   Επιπλέον, ανακοίνωσε καταχειροκροτούμενος την απόφασή του από του χρόνου η ώρα έναρξης των μαθημάτων να γίνεται στις 9 το πρωί με σκοπό να υπάρχει λίγο περισσότερος χρόνος για ύπνο.

   Τέλος, τόνισε πως τα φαινόμενα βίας θα πρέπει να εξαλειφθούν μέσα από τα σχολεία καθώς δεν προάγουν τη δημοκρατία μας ενώ ειδική μνεία έκανε για το έργο και τη στάση των εκπαιδευτικών κατά τα χρόνια της κρίσης καθώς  ανέφερε πως αυτοί αποτελούν τον πυλώνα της εκπαίδευσης λέγοντας συγκεκριμένα  «το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατέρρευσε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή