Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Από τα Τρίκαλα στην Κύπρο με καινοτομία και τεχνολογία

Στην αδελφή Κύπρο βρέθηκε το τριήμερο 27-29 Μαρτίου 2019ως ομιλητής ο Δήμαρχος Τρικκαίων, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στην ενίσχυση των δεσμών σε θέματα τεχνολογίας και κινητικότητας. Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις. Η πρώτη, διοργανώθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο νησί και αφορούσε στις SmartCities. Με παρούσα τη νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, κ. Τζούντιθ Γκέιλ Γκάρμπερ ανέπτυξε τα βήματα που έκανε ο Δήμος Τρικκαίων: από τον σχεδιασμό και τη συνεργασία, μέχρι την υλοποίηση και την εφαρμογή των τεχνολογικών δράσεων (πιλοτικών ή μη) προς όφελος των πολιτών. Ιδιαιτέρως στάθηκε στη συνεργασία με προγράμματα που στηρίζει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και υλοποιούνται στα Τρίκαλα, όπως το περίφημο CodeGirls, αλλά και η στενότερη συνεργασία σε ζητήματα τεχνολογίας.

Επίσης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στις δράσεις για τη ρομποτική στα σχολεία με τη δωρεά των κιτ από τον Δήμο, την προσπάθεια εφαρμογής του STEM, την καινοτομία ως τρόπος ζωής και όχι ως απλή τεχνολογική διείσδυση στην καθημερινότητα.
Η δεύτερη ομιλία του Δημάρχου Τρικκαίων έγινε μετά την τιμητική πρόσκληση της  Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων της Κύπρου κ. Βασιλικής Αναστασιάδου, για συμμετοχή στο SMile 2019, στο πλαίσιο του CIr ClE 2019 (διοργάνωσης για το μέλλον των νησιών την εποχή της κυκλικής οικονομίας) . Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά διοργάνωση, αυτή τη φορά με θέμα «Βιώσιμη Κινητικότητα και Εξυπνες Μεταφορές», με παρούσα και την Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ, την Κύπρια κ.  Ιωάννα Παναγιώτου.

Η ομιλία του κ. Παπαστεργίου αφορούσε σε όλο το πλέγμα των παρεμβάσεων που ξεκίνησαν από το «παγκόσμιο» Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, τα προγράμματα ELVITEN και AVINT, μέχρι τις δράσεις για τους υπάρχοντες και τους μελλοντικούς ποδηλατοδρόμους, ζητήματα παρεμβάσεων για κινητικότητα ΑμεΑ, δράσεις για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και OpenMall, που συνδυάζουν κινητικότητα, αναπλάσεις και επιχειρηματικότητα. Ο κ. Παπαστεργίου ανέπτυξε αυτές τι ς θέσεις, σε στρογγυλό τραπέζι με τους κ. Ανδρέα Βύρα (Δήμαρχο Λάρνακας), Ν. Νικολαΐδη (Δήμαρχο Λεμεσού), Π. Γεωργίου (Δήμαρχο Υψωνα), Α. Παπαχαραλάμπους (Δήμαρχο Στροβόλου), Κυριάκο Ξυδιά, (Δήμαρχο Γερμασόγειας), Λ. Αυξεντίου (διευθυντή μάνατζμεντ της Inteli Con SLTD και σύμβουλο στη Λεμεσό), S. Rajačić και Gorski Kotar (από τον κροατικό Δήμο Primorje),  Č. Špacapan (Οργανισμός Περιφερειακής Ανάπτυξης της σλοβενικής Nova Gorica).

Ακολούθως ο κ. Παπαστεργίου συνομίλησε με την Κύπρια Επίτροπο για τη δυνατότητα συνεργασίας Δήμων της Ελλάδας και Κύπρου με κοινό πεδίο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τους 17 θεματικούς στόχους του ΟΗΕ για το 2030.

Παρών, φυσικά, σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του Δημάρχου Τρικκαίων στο νησί, ο Δήμαρχος Υψωνα κ. Παντελής Γεωργίου, καθώς μετά την αδελφοποίηση (διδυμοποίηση για την Κύπρο) των δύο Δήμων, έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερα σημαντική φιλική σχέση σε προσωπικό αλλά και σε επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στους δύο ΟΤΑ.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή