Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Απόφαση Ευθύνης

Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισσες και Αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες,

Λίγες μέρες πριν τις πιο κρίσιμες, για το μέλλον του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκλογές της 31ης Μαρτίου θα πρέπει ο καθένας από μας, να σκεφθεί το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει. 

Θα παραδώσουμε το Ερυθρό Σταυρό σε αλεξιπτωτιστές που τα τελευταία χρόνια τον έφεραν ένα βήμα πριν την διάλυση και με περισσό θράσος κομπάζουν ότι τον αναγέννησαν ;Που οι επαγγελματικές τους διασυνδέσεις με συγκεκριμένες βιομηχανίες δημιούργησαν ψιθύρους και κραυγές σε σημείο που θα έπρεπε να συγκινήσουν και κάποιον Εισαγγελέα,  ενώ δημιούργησαν στρατιές εξαγορασμένων ψηφοφόρων με χρήματα που προέρχονται από άγνωστες πηγές; 

Θα τον παραδώσουμε σε ουρανοκατέβατους υποψήφιους που ξεκάθαρα είναι παιδιά κομματικού σωλήνα και ανοιχτά υποστηρίζονται από πολιτικές δυνάμεις ενώ με τις πρακτικές τους στην στρατολόγηση μελών-ψηφοφόρων δημιούργησαν έντονες αντιδράσεις, διαμαρτυρίες αλλά και παραιτήσεις μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου της πόλης από την οποία προέρχονται;

Ή θα τον παραδώσουμε στα χέρια ανθρώπων που το υπηρετούν έντιμα και με πλήρη αίσθηση του Εθελοντικού τους καθήκοντος, επί πολλά χρόνια;

Απευθύνομαι σε όλα τα μέλη-ψηφοφόρους (παλαιά και νέα) και τους θέτω προ των ευθυνών τους. Πριν την ώρα της κάλπης ας αναλογισθούν την ιστορία και την προσφορά του Ε.Ε.Σ. σε δύσκολες ώρες και εποχές, της πατρίδας μας και ας κρίνουν – εν ονόματι μιας υποχρέωσης ή μιας δωρεάν εγγραφής – αν αξίζει να τον παραδώσουν βορρά σε οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα ή στα χέρια άξιων, ανεξάρτητων και ικανών ανθρώπων.

Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι στις τελευταίες Διοικήσεις και τώρα με την υποψηφιότητα μελών της ραχοκοκαλιάς του Ερυθρού Σταυρού, τωνΕθελοντών, μπορεί να δημιουργηθεί ένα Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο ικανό να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για την σωτηρία του. Οι Εθελοντές είναι αυτοί που μακριά από συμφέροντα και σκοπιμότητες υπηρετούν το μεγαλύτερο Εθελοντικό κίνημα του κόσμου και γνωρίζουν σε βάθος τις παθογένειες του ΕΕΣ. Γι’ αυτό η συμμετοχή όσο περισσότερων γίνεται στο νέο Κ.Δ.Σ. που θα εκλεγεί είναι σημαντική, αν όχι καθοριστική.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν χρειάζεται παιδιά, συγγενείς, κουμπάρους ή υποτακτικούς Βιομηχάνων και Πολιτικών. Χρειάζεται ανθρώπους που να προέρχονται από τα σπλάχνα του.

Και μετά την ετυμηγορία της κάλπης έρχεται η ώρα της μεγάλης ευθύνης των εκλεγέντων Συμβούλων. 

Θα φέρουν το βάρος της ιστορικής ευθύνης με την απόφαση τους να εκλέξουν Πρόεδρο και Συμβούλους στις θέσεις ευθύνης ή τους ικανότερους ή τα “αφεντικά” τους.

Αν κάτι δεν «πάει καλά» δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Απλά, θα είμαστε όλοι ΕΝΟΧΟΙ!

Με σεβασμό και εμπιστοσύνη στη κρίση σας
Νικόλαος Οικονομόπουλος
Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος
τ.Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 
Υποψήφιος Κεντρικού Συμβούλιου ΕΕΣ

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή