​Άρθρο – Καταγγελία του Βύρωνα Δ. Κατσίβελου

          Με μεγάλη αγανάκτηση αλλά και με απέραντη θλίψη, παρατήρησα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλης της 7ης Νοεμβρίου 2018 πως δεν γίνονται ούτε τα αυτονόητα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής,  κατά τη διάρκεια της συζήτησης δύο επίμαχων θεμάτων και οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τον Δήμαρχο Πύλης.

           Το πρώτο θέμα, όπου υπήρξε οξεία αντιπαράθεση, ήταν η διαγραφή οφειλών από βεβαιωθέντα μισθώματα δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Πηγής. Συγκεκριμένα, το εν λόγω κατάστημα έχει οφειλές ενοικίων πολλών ετών και ζήτησε ο ενοικιαστής να διαγραφούν τα μισθώματα του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου και, όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ο ενοικιαστής έχει παραδώσει τα κλειδιά του καταστήματος από τις 9 Οκτωβρίου 2018. 

          Παίρνοντας τον λόγο, ενημέρωσα το σώμα πώς είναι δυνατόν ο ενοικιαστής να έχει παραδώσει τα κλειδιά του καταστήματος στις 9 Οκτωβρίου 2018 και να σερβίρει κανονικά φαγητό σε πάνω από 150 θαμώνες ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018. Η απάντηση που έδωσε ο κ. Δήμαρχος στο σώμα ήταν: «Ε ρε παιδί μου, πως κάνεις έτσι; Μπορεί και εμένα να μ’ έκλεβαν τα κλειδιά από το μαγαζί και να το λειτουργούσαν.» Αυτή ήταν η απάντηση του Δημάρχου.

        Κατόπιν, ρώτησα πώς είναι δυνατόν στις 3 Νοεμβρίου 2018, ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος με τη συνοδεία δεκαπέντε (15) και πλέον ατόμων να παρευρίσκεται σε δείπνο που παρέθεσε ο κ. Ζούρτος, σύμφωνα με εγκεκριμένη ιστοσελίδα των Τρικάλων. Δηλαδή, ο «πρώην» ενοικιαστής άνοιξε το κατάστημα άρον άρον για να πανηγυρίσει ο κ. Δήμαρχος τις «μεταγραφές» του, χρησιμοποιώντας τη δημοτική περιουσία για τη προεκλογικές συγκεντρώσεις και να εκπληρώσει τη μωροφιλοδοξία του να είναι ξανά Δήμαρχος; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και τα κάνω γνωστά στην τοπική κοινωνία της Πύλης, ώστε οι αιρετοί να σέβονται την περιουσία του Δήμου μας, με σκοπό οι ίδιοι να είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή.

        Το δεύτερο θέμα που χρήζει ιδιαιτέρας προσοχής είναι η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και της παρουσίας των Δημοτικών Συμβούλων εντός της αίθουσας, διότι αν δεν υπάρχει η απαραίτητη προσοχή εκ μέρους μας, ενδέχεται ανά πάσα στιγμή να λάβουμε λανθασμένες αποφάσεις και να προκληθεί ζημιά σε εργαζόμενους του Δήμου μας, χάνοντας τα κεκτημένα τους.

         Αναφέρομαι στο 10ο θέμα της συνεδρίασης που αφορούσε την καταβολή οφειλής σε εργαζόμενους του Δήμου Πύλης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 97 του Ν. 4483/2017 και ήρθε προς γνώση του σώματος στις 07 Νοεμβρίου 2018, ανήμερα της συνεδρίασης. Βάσει του προαναφερθέντος νόμου, η κύρωση της καταβολής για ρουχισμό και γάλα στους εργαζόμενους κατά τα έτη 2012, 2013, 2014, 2015 και 2016 πραγματοποιείται με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πρέπει να έχει παρθεί εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου. Ο Ν.4483/2017 δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης στις 31 Ιουλίου 2017, οπότε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλης έπρεπε να πάρει απόφαση μέχρι τις 31 Νοεμβρίου 2017. 

         Κοντολογίς, ο κ. Δήμαρχος έφερε στο σώμα ένα εκπρόθεσμο θέμα (καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους διότι οι εκλογές πλησιάζουν) και καθησύχασε τους πάντες, λέγοντας πως όλα είναι εντάξει (μετά από έναν χρόνο;;;) και το θέμα έχει κολλήσει σε γραφειοκρατικά γρανάζια. Το ερώτημα είναι: Oι εργαζόμενοι θα λάβουν αυτά που δικιαούνται; Μάλλον όχι γιατί η μόνιμη πρακτική «ΑΡΠΑ ΚΟΛΛΑ» του κ. Δημάρχου υποβαθμίζει και απαξιώνει την εύρυθμη λειτουργία όλου του Δήμου Πύλης.

       Κάνοντας την αυτοκριτική μου, έχω ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης διότι το 2014 πορεύτηκα μαζί του. Γνώρισα το σύστημα του κ. Δημάρχου εκ των έσω, το σιχάθηκα και στο τέλος διάλεξα να τραβήξω τον δικό μου μοναχικό δρόμο στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου Πύλης. Αποδείχθηκε ότι αυτή η μοναχική διαδρομή που χάραξα είναι πιο αξιοπρεπής και δεν κατέφυγα στην εύκολη λύση της παραμονής μου στο σύστημά του και την κατάληψη της θέσης του Αντιδημάρχου. 

       Αυτοσκοπός μου είναι η αξιοπρεπής πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κοινωνική δικαιοσύνη και η διαφάνεια στα τοπικά δρώμενα του Δήμου Πύλης. Σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσω τη δολοπλοκία, την συναλλαγή και τον συμβιβασμό ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου Πύλης και της κοινωνίας γενικότερα.

Με τιμή,

Βύρων Δ. Κατσίβελος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πύλης

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Ευαγγελίας Νικ. Αγγελοπούλου …
Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Μικρή Υποχώρηση της Θερμοκρασίας από την Επόμενη Εβδομάδα …
To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

Η μερική ή ολική μετεγκατάσταση είναι θέμα ολοκληρωμένης μελέτης από τα συναρμόδια υπουργεία …